Berenboardwalk Hyder in Alaska

Berenboardwalk Hyder in Alaska Hyder, Alaska

door Gerrie en Caroline Goud op 18-08-2013

De berenboardwalk is een mooie plek om grizzly's van dichtbij te zien. In het echte zalmseizoen schijnt het een komen en gaan te zijn van de vissende grizzly's en zwarte beren. Je kan ze heel goed fotograferen omdat je op een verhoging staat.


Dieren 's Avonds
door keizergf op 31-08-2022
door Marjan op 22-10-2019

In de rivier lagen honderden dode zalmen en het rook niet bepaald fris. Daar tussendoor liep een beer te scharrelen. Heel dichtbij en dus goed te zien. Een dag later weer geweest en zagen we een grisly bij het onbeschermde gedeelte van het parkeerterrein. Ze zijn indrukwekkend groot. We hebben geluk gehad dat we dit zagen want zoveel beren komen er niet - einde seizoen. Neem er de tijd voor als je hier heen gaat, het liefst meerdere dagen. Rijdt ook verder de berg op naar Salmon glacier. Wat een uitzicht.

door Bas op 14-09-2018

In de periode half juli tot begin september is het de beste periode om de beren te spotten. Zelf hebben we 3 dagen achter elkaar een Grizzly gezien van heel dichtbij en toch veilig ipv de boardwalk en nabijheid van de parkrangers.

door j.o.dejong op 01-10-2017

we waren er eind augustus de rivier zat vol met zalm die bij terug keer in hun geboorte streek na een paar jaar op de oceaan zijn geweest hun eitjes komen leggen. Door deze overvloed aan vis trekken de beren eind augustus begin september naar deze plek voor een heerlijk maal. Ga smorgens vroeg of voor zonsondergang dan ga je geheid een vissende grizzly of zwarte beer zien. Je staat op een soort steiger met goede railing en er lopen rangers rond met een geweer uit voorzorg Wij konden wel 3 kwartier van een vissende grizzly genieten die vlakbij vissen ving en op peuzelde prachtige foto s kunnen maken

door Marita van de Koevering op 09-09-2015

Van 26-07-2015 t/m 28-07-2015 waren wij in Hyder. Bijzonder plaatsje, hele mooie rustige omgeving en er is een mooie camping. Wij reden vanuit Smithers met een 25 ft. camper en dit is prima te doen. We hadden het geluk dat de zalmen deze week gekomen waren en hebben elke dag wel beren gezien. 's ochtends rond 06.00 uur (soms eerder) en 's avonds tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Gemiddeld zagen we 1 beer per keer dat we gingen kijken maar de beren bleven meestal wel even scharrelen. Als ze een vis vingen, duurde meestal wel zo'n 10 minuten en waren ze wel een kwartier bezig met opeten. De Salmon Glacier zo'n 10 km verderop was ook een mooie rit en een spectaculair uitzicht. Prima te doen met een camper. Later hoorden we dat er ook een pad naar beneden is zodat je naar de voet kan lopen. Hyder ligt in regenwoud gebied, dus mooi groen maar het regent ook vaak. Toch heb ik niet het idee dat wij heel slecht weer hebben gehad. Het was er zo'n 17 graden. Eten kun je op een bijzondere locatie. In The Bus, een oude schoolbus is omgebouwd tot keuken. Dianne maakt een lekker stukje vis dat je buiten op de busbanken kunt opeten, of binnen in een hal. Lijkt een beetje op zo'n wintersport kantine. Ze heeft 4 regels: No Hurry, No Worry, Relax and Enjoy. En dat paste precies in onze vakantie! Als je Hyder inrijdt heb je geen grenspost om Amerika in te rijden, Terug is er wel een grenspost om Canada in te komen. Hyder vonden wij het hoogtepunt van onze Canadareis.

door Gerrie en Caroline Goud op 18-08-2013

De berenboardwalk is een mooie plek om grizzly's van dichtbij te zien. Helaas waren wij niet in het "zalm seizoen" maar hebben toch een Grizzly kunnen spotten. Omdat er geen zalm was deed de grizzly zich tegoed aan bladeren en gras. Maar in het echte zalmseizoen schijnt het een komen en gaan te zijn van de vissende grizzly's en zwarte beren. Je kan ze heel goed fotograferen omdat je op een verhoging staat.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan