9/11 Ground Zero Tour

Tot de terroristische aanslagen van 11 september 2001 symboliseerden de Twin Towers het beroemde World Trade Center in New York. Tien jaar na de aanslagen werd het 9/11 Memorial geopend om de vele slachtoffers te herdenken. Tijdens de 9/11 Ground Zero Tour is een New Yorkse local je gids. Hij of zij vertelt je alles over de tragische aanslagen, de heldenmoed die dat vereiste en hoe de New Yorkers langzaam maar zeker hun dagelijks leven weer oppakten. Je tour start bij de St. Paul's Chapel, die het omvallen van de torens wonderbaarlijk genoeg ongeschonden doorstond. Daarna breng je een bezoek aan het monument voor de brandweerlieden en het 9/11 Memorial, dat bestaat uit twee enorme vierkante bassins op de plaats van de voormalige Twin Towers. In de randen staan de namen van de bijna 3000 slachtoffers die vielen tijdens de aanslagen.

De tours vertrekken dagelijks, in de ochtend en 's middags. De tour duurt ongeveer anderhalf uur. De tour is gratis voor kinderen tot 7 jaar. Grote tassen worden gecontroleerd en er zal een algemene veiligheidscontrole plaatsvinden. Toegang tot het 9/11 Museum is optioneel en tegen een meerprijs. Kies je hiervoor, dan krijg je een entreeticket voor een specifiek tijdsslot zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Tijdsduur:
een uur en 30 minuten
  • New York bezienswaardigheden, bezoek 9-11 Memorial

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!