Death Valley, Hoover Dam en Kingman (AZ)

Door Heleen Postma - A long time ago

s'Avonds voordat we vertrokken uit Pahrump heeft Maddy nog even laten zien aan de Amerikanen dat ook zij zich prima kan vermaken in de USA sport #1. Haar Las Vegas Basebal Cap helpt tegen de zon en de houten basebal knuppel raakt regelmatig de basebal.

De volgende ochtens zijn we vanuit Pahrump zijn vertrokken om door Death Valley te trekken. Het is nog redelijk vroeg in het seizoen waardoor het voor ons mogelijk is om met de RV Death Valley in te trekken. Om 10.00 AM was het al 35 graden Celcius en de wind was warmer dan de Fohn van Maddy's kapper, Kapper Sam.

We zijn Death Valley binnengekomen via Zabriski Point (bekend van Pink Floyd's muzikale bijdrage aan de film Zabriski's Point). Vanuit Furnace Greek zijn we aan de Oostzijde via Badwater getrokken naar Shoshone, een fantastisch dorpje opgericht door Charles Brown. We hebben hier in het Crow Bar Cafe and Saloon een paar burgers naar binnen gewerkt. Tijdens het dinner hebben we besloten om naar Kingman in Arizona te trekken, een kleine 300 km van Death Valley.

Kingman is in Arizona het hart van Route 66 en, netzoals 2 jaar geleden, laten we ons weer aangenaam verrassen door de fantastische aardbeien milkshake in de cafetaria tegenover de Tourist Information. We lazen gisteravond een stukje over Oatman, een dorp/gehucht achter in de bergen, langs route 66. In dit dorp worden er regelmatig een Wild West geldoverval nagespeeld met een 4-tal door de regering betaalde acteurs (ambtenaren).

Het dorp is ontstaan door de winning van Silver in de Silver mijn. In 1974 is deze mijn gesloten maar de mensen die in Oatman woonden vonden een alternative manier van inkomsten en mede daarom is Oatman geen GhostTown geworden. 

Hier links de shoot-out van de (ambtelijke) outlaws in Oatman.

Tot de volgende keer.

Heleen, Shirley, Richard, Maddy en Rob 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!