Tucson, Tombstone, Santa Fe en Taos Pueblo

Door Heleen Postma - A long time ago

Zondag 18 mei :  Lo Lo Mai Page Springs bij Sedona

Ons nachtje in de tent is redelijk bevallen, maar toch….als je dan ‘s morgens die tent uit komt kruipen, heerlijk, heerlijk!  Toch maar een cabin geboekt voor de volgende twee nachten.  Vandaag maken we er een rustig dagje van: zonnen, lezen, wat voetballen en spelen en naar alle dieren om ons heen kijken.   We staan op een idyllische plek en ‘s morgens vroeg is er boven het bronmeertje een prachtig schouwspel  te zien van vliegende, bijna dansende grote rode libellen. 

Jennifer  van de receptie adviseert om voor het a.s.  weekend op tijd een camping te reserveren, aangezien het maandag  26 mei Memorialday is ( een sort  Dodenherdenking) en  heel  Amerika een lang weekend uitzwermt naar de bossen.

 

Maandag 19 mei:  Cottonwood en Sedona

Vandaag gaan we wat boodschappen doen  in Cottonwood of moet ik zeggen shirtjes halen bij de Wal-mart.  Sedona hebben we twee jaar geleden alleen vanuit de camper gezien en gaan het nu echt  bekijken. Het ligt prachtig in een kom van roodstenen bergen en de bouwstijl is geheel aangepast aan de omgeving.  Deze plaats is vooral ontstaan en nog steeds in trek omdat het een groot energiepunt in de aarde is/zou zijn en het klimaat erg aangen aam is. Het is een erg verzorgde stad met veel  kunstgallerieen/winkels en veel kunst op straat.  Rob koopt  bij fotozaak Rolies een mooie lens voor zijn camera en we vinden een mondharmonica voor Maddy.  Nog een heerlijke maaltijd bij mexicaans restaurant Oaxaca  (in spiegelbeeld bijna Ajax, waartegen FC Twente gelijk gespeeld heeft, ha,ha!) en   we gaan terug naar de camping. Hier hebben de ganzen onze/hun plaatsje weer ingenomen en Rob ontpopt zich tot een ware ganzenhoeder: hij praat met ze, loopt met ze en gaat zelfs met ze voetballen!

 

Dinsdag 20 mei:

Via Phoenix gaan we naar Tucson of naar Benson, afhankelijk van de drukte op de weg. Het is alweer een mooie rit en zelfs dwars door Phoenix en Tucson gaat het redelijk vlot. Op de KOA Benson vinden we een leuke plek met cabin en RV-plek pal naast elkaar en er is een midgetgolfbaan. Lekker relaxed allemaal, mede dankzij de Zuid-Koreaanse eigenaresse.

 

Woensdag 21 mei:  Sonora Desert Museum en San Xavier del Bac

Een trip naar het Arizona Sonora Desert Museum, de filmstudio’s van ….(?) en de San  Xavier del Bac missiekerk staat gepland, maar de filmstudio’s zijn zo nep dat we die maar overslaan.

Het woestijnmuseum is overweldigend: in de natuurlijke setting wordt veel informatie gegeven via  tuinen, dierenverblijven en goede displays,  daarnaast wordt  door  vrijwilligers persoonlijke info en begeleiding verstrekt.(non-profit organisatie, 400 werknemers alsmede 400 vrijwilligers, veelal oud-leraren).

Er zijn 300 soorten cactussen te zien en vele dieren, met name veel vogels, wat ook  voor kinderen  erg mooi is. Eigenlijk is het een plek  die je zelf moet zien, zo mooi.  Ik ben zelf een fan van dierenpark Emmen, maar dit is museum/park is mooier wegens de natuurlijke setting.

Terwijl de wind steeds harder gaat waaien gaan we naar de missiekerk San Xavier del Bac. Helaas is de buitenkant deels ingepakt wegens restauratie en de mooie voorgevel blijkt niet zichtbaar. Van binnen is de kerk mooi en het museum geeft middels oude foto’s de geschiedenis weer.  De kerk is hier in the middle of nowhere ontstaan bij een bron (bac) waar iedereen naar toe trok of halt hield. Interessante en mooie plek, maar het waait nu zo hard dat we besluiten om gauw terug te gaan naar de camping. De wind is hier de laatste 7 jaar niet zo fel geweest.  Vroege nacht voor de volgende reisdag.

 

Donderdag 22 mei: Tombstone, Bisbee, Douglas, Silvercity

Het is vanmorgen windstil en lekker fris.  De filmstudio in Tucson hebben we overgeslagen en gaan nu voor het echt cowboywerk naar Tombstone: de plek waar vele duels zijn gestreden en vele beroemdheden uit het Wilde Westen zijn begraven. Het is een plaats die nog gewoon bewoond wordt, alleen het oude gedeelte is in originele staat gehouden voor de toeristenindustrie, maar wel op een leuke manier. Er rijden postkoetsen , cowboys op paarden en veel mensen lopen in de “klederdracht”. Alles mag gefotografeerd worden, zelfs de bank van binnen. We besluiten om deze maar gelijk te overvallen en roven de ATM leeg.

Verder naar Bisbee, een oude mijnstad tegen een heuvel gelegen. De mijnbouw is deels dagbouw geweest, waardoor een soort natuurlijk amfitheater is ontstaan. Redelijk stadje met oude gebouwen en winkels met óf kunst óf rommelmarktwaar: “We buy junk and we sell antiques”.   Wij hebben er de beste rib-eye gegeten in het restaurant tegenover het mijnmuseum. 

Verder via Douglas:  op onze reis de meest zuidelijke stad die we aandoen, vlak aan de grens met Mexico.  Als we Arizona verlaten op weg naar Silvercity en in New Mexico aankomen komen we in een andere tijdzone en is het alweer 1 uur later.  En het gaat regenen! We hebben geen zin om in de regen op een camping te staan en krijgen helaas ook nog een ster in de voorruit door een opspattend steentje.   We rijden door tot de plaats met de schitterende naam Truth or Consequences, en pakken een motel.  Het weerkanaal meldt winterweeralarm in zuid-west Colorado, de omgeving van Durango waar we nog heen gaan.

 

Vrijdag 23 mei: Route 66, Turquoise trail, Albequerque, Santa Fe

Met het tijdverschil van 1 uur (later) is het ontbijt wel erg vroeg, maar afijn, dan is de dag ook langer. Via weer een deel van de Route 66 rijden we door Albequerque (niet bijzonder) en volgen de Turquoise Trail. In dit gebied wordt/werd veel turquoise gedolven en de weg gaat langs oude mijnplaatsen en een prachtig landschap.  In Madrid (je leest het goed) parkeren we de RV voor een winkeltje van een paar (quasi-)hippies, waar mooie foto’s , boeken en sieraden te koop zijn.  We eten in de Mine Shaft Tavern, the place to be voor een uitstekende burger van de grill en een spicy hot chili. Verder naar Cerillos waar we ook een oude hippie treffen die met  z’n hobby zijn inkomen verdiend.  Alles wat hij heeft gevonden, gedolven, gekocht en leuk vond heeft hij bij elkaar in een schuur gestopt en ingericht als museum.  Een paar kleindieren naast de schuur en de Pet-zoo is ontstaan.  En uiteraard kun je in het winkeltje voer kopen voor deze dieren, wat we natuurlijk direct doen voor Maddy.

SANTA FE

We komen midden op de middag al aan in Santa Fe en het regent nog steeds, donkere wolken staan aan de hemel en

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!