Monument Valley - Arizona - we did it again!

Door Heleen Postma - A long time ago

Dinsdag 27 mei: Monument Valley

Vandaag vertrokken naar Monument Valley , een gebied in de Verenigde Staten dat bekend staat om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn. Monument Valley is gelegen op het Colorado Plateau nabij Four Corners, het punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen (http://www.navajonationparks.org/htm/monumentvalley.htm). We verheugen ons op de camping met de mooie uitzichten, maar helaas.  Er is geen cabin meer voor Richard en Shirley, en de RV-plek die beschikbaar is is te klein qua maat (de camper steekt ruim 10 feet over de weg). We gaan informeren bij de Lodge en berekenen dat een heel huis huren voor een nacht net zoveel kost als een cabin en RV-plek samen, dus huis gehuurd: drie slaapkamers, twee badkamers, een  woonkamer met flatscreen-tv, in-house radio met stereo speakers all a cross the place en een grote volledig ingerichte eetkeuken met een Amerikaase Koelkast, Oven en Fornhuis.  De tuin op het zuiden houdt na 3 meter op. Er ligt een berg in de achtertuin van een metertje of 20 hoog. We boeken daarna direct de trip door Monument Valley met een Indiaan als chauffeur voor de volgende dag. s'Avonds eten we in het Lodge-restaurant met uitzicht op een paar mooie rotsen en de vallei.

Woensdag 28 mei: de Trip door Monument Valley

We hebben weer mazzel: de busjes zijn vol en er moet voor ons een nieuwe bus opgeroepen worden. Samen met Paul, een Australier, zijn wij de enige passagiers van chauffeur Mike, een Navajo indiaan.  De trip gaat 3,5 uur duren en gewapend met veel water, bananen en komkommers, video- en camera’s met extra batterijen beginnen we aan de tocht.

Langs een Hogan, een soort halfronde plaggenhut, waar enkele stamleden nog steeds in leven, via een verharde weg naar het Monument valley Tribal park, wat weer in Arizona ligt. Al gauw gaan we of the road rijden, wat Maddy weer helemaal gaaf vind want het lijkt weer een achtbaan.  Regelmatig hebben we een fotostop en de uitzichten zijn fenomenaal. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn en namen als East and West Mitten, Totem Pole en Three Sisters hebben.

Monument Valley, dat in het reservaat der Navajo indianen ligt, is wellicht het meest gefotografeerde gebied van Amerika. Het decor van de rode rotsformaties en de omringende woestijn heeft als set dienst gedaan in menige western en documentaire over het Wilde Westen. Enkele films waar Monument Valley in voor komt zijn de door John Ford geregisseerde film Stagecoach uit 1939 met John Wayne in de hoofdrol (Ford zou nog 9 andere films in het gebied maken) en Clint Eastwood's The Eiger Sanction. Ook Back to the Future is hier deels opgenomen. Ook heeft Monument Valley gefigureerd in TV films en series, advertentie -campagnes en reisbrochures als hét symbool van het Westen. Het is een buitengewoon bijzondere plek en we kunnen iedereen aanraden om de trip in Monument Valley te nemen.

Na de adembenemende valley trip reizen we af richting Page en Kanab, the old Hollywood from the West.


Howdy!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!