Kanab en Bryce Canyon

Door Heleen Postma - A long time ago

Woensdag 28 mei: Kanab, Parry’s Lodge.

Kanab heet de plaats waar we vandaag logeren. Het ligt iets achter Page en word t/werd ook wel Little Hollywood genoemd. Aan het begin van de vorige eeuw zijn in deze omgeving vele films opgenomen en de Hollywood-sterren die daarin speelden (van Greta Garbo tot Frank Sinatra en Omar Sharif)  logeerden allen bij Parry’s Lodge. (http://www.parrylodge.com) De vele gesigneerde foto’s hangen overal  in het gebouw.  Er is een eigen bioscoop met bar bij het hotel en er wordt elke avond een oude film gedraaid.

Kanab zelf is een heel relaxte plaats waar je goed kunt vertoeven, het is allemaal ruim opgezet en er is veel groen,  leuke shops, goede en leuke restaurantjes en er wordt van alles georganiseerd.

We hebben een mooie namiddag en gaan morgen verder naar Bryce Canyon.
 

Donderdag 29 t/m Zaterdag 31 mei: Bryce Canyon

In Bryce Canyon aangekomen blijkt dat Ruby’s Inn and RV camp geen cabin vrij heeft: Rich en ik nemen dus een hotelkamer i.v.m. de koude nacht die verwacht wordt (rond het vriespunt!).  Een rustige middag van gemaakt en wat geshopt.

De hele vakantie hebben we het  muntgeld aan Maddy gegeven en nu wilde ze er iets van kopen: een mooi paardje had ze gezien.  Na rijp beraad werd het een doos met acht paardjes totaalprijs  van $ 12,92, portemonne op de kop en … ze hield precies 1 cent over.

Kaartjes gekocht voor de hop-on-hop-off bus naar Bryce voor morgen.

Vrijdagmorgen een tripje naar Tropic, circa 5 mile van Bryce Canyon, om te ontbijten in de Wild Coyote, waar we 2 jaar geleden ook geweest zijn. Helaas is de zaak verkocht en de huidige entourage is wel aardig maar het eten is slecht. Jammer.

Met de bus door Bryce en een deel gelopen bij Inspiration Point: hier wordt je echt stil van, zo mooi. Natuurlijk weer heel veel foto’s gemaakt (circa 120) van de canyon zelf en van de chipmonks, squirrels en mooie vogels.

‘s Middags weer fijn gevoetbald met Maddy. En toen kwamen Rob en Heleen met een verrassing: morgen om 07.30 uur staat er op het vliegveld een Cessna klaar waarmee we een 2 uur durende vlucht in de omgeving gaan maken. En we mogen zelf bepalen waar we heen willen.  Flabbergassed, dat zijn we.

Zaterdagmorgen: Heleen die gisteravond ziek werd is gelukkig weer goed te pas. We zijn  mooi op tijd op het vliegveld en de opwinding stijgt.  Onze piloot is Bob en we overleggen de route die we nemen.

Voor Maddy is het de eerste keer dat ze (bewust) in een klein vliegtuig gaat en ze doet het geweldig: met behulp van enkele kussens kan ze ook uit het raam kijken en ze wijst ons regelmatig om mooie uitzichten. Na een halfuur wil ze de koptelefoon niet meer op en niet meer naar buiten kijken: ze is moe en gaat gewoon liggen slapen! Het kind slaapt echt overal.

We vliegen eerst naar Bryce Canyon: GEWELDIG!!! De canyons van boven zien geeft zo’n mooi totaaloverzicht van hoe dit allemaal gevormd is. En de kleuren zijn zo mooi ‘s morgens.

We vliegen verder naar Lake Powel , wat verrassend mooi is. De combinatie van uitgesleten kloven, water, verschillende aardlagen en de grote omvang van het (stuw-)meer is zo afwisselend. De kustlijn van Lake Powel is 3150 km en langer dan de gehele westkust van Amerika.

We volgende de loop van de Coloradorivier: wat water allemaal kan vormen en doen groeien: verbijsterend. 

Tenslotte vliegen we over de bossen en bergen van Escalante: prachtig!

Voor Bob is deze route deels ook nieuw en hij neemt de tijd om alles goed te laten zien, mazzel voor ons.  We hebben een geweldige vlucht gehad van uiteindelijk  2,5 uur, fantastisch wat een hoogtepunt.

Terug op de camping met Maddy, gewapend met zwemvest,  naar het zwembad.  Samen met Richard in het grote, diepe bad, eerst tot aan de knieen. Daarna in de Hot-tub om verder te wennen. Binnen 10 minuten terug in het grote bad, waar ze voor het eerst in het water dreef: “Ik vlieg, Richard!”.

Ze was dolenthousiast en wilde eigenlijk niet meer uit het bad.....

Zondag vertrekken we naar Primm.
 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!