Arizona eerste week

Door Eddy & Carry Leussink - A long time ago Leuke vlucht gehad , er was nogal wat drukte uit de cockpit over slecht weer met veel luchtzakken mar dat viel reuze mee. Zelfs de landing was een stuk beter als die in chicago.
Er was in chicago nogal wat drukte bij de douane en daar is bijna alle software van mijn handheld computer beschadigd.
Daar kwamen we pas achter toen we garage wilden uitrijden met onze prachtige huurauto van Alamo,
Ik wilde de route naar ons eerst hotel ingeven maar het ding was niet eens meer op te starten.
Wat nu......Dan maar terug naar de balie om een navigatiesysteem van hun te huren, blij dat ik dat gedaan heb want zonder dat was ik er nooit gekomen.
Het hotel was prima en nog goedkoop ook. 
Nu kon het  feest beginnen.
Eerste wat we gedaan hebben was de "Apache trail" , prachtige route met veel bergen, blauwe meren en mooie weg daar tussendoor.
Alleen was de weg niet verder geasfalteerde als tot het apachemeer, een paar mijl daarvoor nog wat gegeten in een oud dorpje "Tortilla Flat" het bunkhouse (de vreetschuur) heeft muren die met dollarbiljetten zijn behangen, heeeel apart.
Verderop werd de weg een zogenaamde dirtroad, klopt als een bus, want het was net een wasbord, maar zeer de moeite waard. Aan het einde de stuwdam van Lake Roosevelt, zeer mooi en indrukwekkend. Daarna een hotel zoeken , dat viel nog niet mee, maar zoals alles kwam ook dat weer op zijn pootjes terecht.
Het hotel dat wij wilden bleek een casino ergens in de middle of nowhere te zijn. Daardoor zijn we verder gereden naar Show Low, 70 mijl, maar door de bergen is dat verder dan we dachten, wel heel erg mooi met een flink stuk langs de little colorado. Dat was een voorproefje op de grand canyon grandioos mooi en erg diep, 700 tot 800 meters....
De dag daarop doorgereden naar Holbrook en vandaaruit door de petrified forest en de painted desert gereden, hardstikke mooi en interessant.
Wat ons erg opviel is dat de indianen hun "moeder aarde" wel erg vervuilen. Allemachtig wat een armoedige rommel om die huizen in die kale prarie's. Maar het land is daar niet minder mooi om.
weer fijn en goedkoop geslapen en gegeten in Holbrook en daags daarna de "Canyon de Celly" bekeken.  Ook alweer erg diep en vol rode en witgele rotsen. De ruine's van de nederzettingen van de Anasazi zijn goed te zijn van de rand van de canyon. Er was een goed en eenvoudig systeem geplaatst met buisjes waar je door heen kon kijken om de lokaties te vinden en daarna met de eigen kijker in te zoomen, die luitjes leefden niet gemakkelijk toen, de huizen waren halverwege de wand gebouwd, wel veilig tegen indringers.
Toen verder naar het noorden om monument valley te bekijken, allemachtig prachtig, erg indrukwekkend. Je zag zo weer John Wayne door de bergen rijden............
Het hotel dat we in Kayenta hadden was het duurste en toch het minste hotel dat we totnogtoe hadden.
Dan door naar de GRAND CANYON het hoogtepunt van deze trip, letterlijk en figuurlijk.
Wat een immense prachtige overweldigende omgeving, marvellous Waaauuuw.
We hebben de canyon ook met een heli van boven bekeken, dat was nog weer mooier en indrukwekkender....................................................................
De piloot vertelde toen we naar de Skywalk (glazen brug) vroegen dat we eigenlijk te veel moeite zouden doen voor iets dat , nadit , (helivlucht) zou tegen vallen.
We hadden eigen lijk ook nog naar de Hooverdam gewild en las Vegas maar we zagen toch wel tegen al die mijlen in de auto op dus onze planning is wat gewijzigd.
De reis is nu richting Sedona.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!