Arizona tweede week

Door Eddy & Carry Leussink - A long time ago Afscheid van de grand canyon en afzakken richting Sedona.
Onderweg dacht ik een vliegtuigmuseum tegen te komen maar dat bleek om te zijn geturnd in een flintstone park dus dat viel tegen. Verderop zagen we opeens iets raars, een bord met daarop "white buffalo baby" ???? dat roept vraagtekens op dus we zijn gaan kijken en verrek , een hele kudde bisons waar mee werd gefokt ,erg leuk en interressant. Dat was aan de weg van Tusayan naar Flagstaff.
Daarop zijn we in Cottonwood beland waar we blijven tot zondag.
Er zijn hier een paar leuke dingen te doen zoals het bekijken van ruines van indianennederzettingen en er is een oud verlaten mijnwerkersdorp "Jerome" dat hebben we vrijdag gedaan en vandaag (zaterdag)  eerst lekker geluierd aan het zwembad. Vanmiddag een wilderness reis met een oude trein gedaan vanuit Clarkdale , hier vlakbij. Een trip van 4 uur door ravijnen en langs rivieren en bergen waar je anders nooit kan komen, prachtig prachtig......en allebei lekker verbrand in de zon.
Vanavond maar eens geen mexicaans gegeten bij de buurman maar een heerlijke steak met chocoladetaart als toetje bij een steakhouse iets verderop.
Morgen gaan we door naar Apache Junktion.
Onderweg willen we Montezuma's castle en Wells bekijken, die moeten ook erg oud en interessant zijn.
In Apache Junktion zijn we ook aan deze trip begonnen en daar hebben we een stuk van de Apache Trail laten liggen, dat gaan we nog inhalen. Omdat we las Vegas hebben overgeslagen hebben we nu tijd over en we gaan waarschijnlijk ook nog naar de san Xavier Mission bij Tucson, morgens en 's middags brengen we de auto terug naar Alamo, slapen in een hotel op de airport omdat we al om 8.25 uur gaan vliegen naar huis.
Toch nog even tijd voor een berichtje, het is nu 9 uur in Phoenix en de koffers zijn gepakt voor de terugreis.
Montezuma's castle  is zeker de moeite waard geweest, daarna nog lekker geluierd aan het zwembad van het hotel. het was tegen de 30 graden pfffffff.
Maandag zijn we naar Globe gereden en daar hebben we een mijnmuseum bekeken. We zijn naar een archeologesche site geweest , BESH BA GOA, waar ze een indianendorp grotendeels hebben gerestaureerd . Erg leuk en interessant.
Daarna zijn we met een lus terug gereden via een paar mijnstadjes waar o.a. koper gewonnen word. Allemachtig wat een hopen met afval komen daar te liggen , wel twee honderd meter hoog en kilometers lang. dat was minder leuk.
Vandaag, dinsdag zijn we naar Goldfield geweest, oud verlaten goudzoekersdorp aan de Apache trail. Dat hadden we eerst overgeslagen maar ik ben blij dat we dit nog hebben gezien. Echt de moeite waard
Daarna zijn we terug naar Phoenix gereden om de auto in te leveren en naar het  hotel te gaan waar ik nu het laatste uit de States zit te typen.
Morgen om 5 uur op en dan is het uit met de pret.
Op naar huis met een hele berg foto's en fijne herinneringen.
Einde. Groeten van Carry en Eddy


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!