dag 29

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - 09-05-2008 06:49
7 mei 2008 (dag 29)
Vandaag vervolgen we onze route tot Florence. Onderweg passeren we diverse badplaatsen, die nog erg rustig zijn, want het is niet veel warmer dan 12 graden. Volgens de mensen hier is het zeer uitzonderlijk, dat het zo laat in het seizoen nog zo koud is. De weersvooruitzichten voor dit gebied zijn de komende week niet beter.
De uitzichten zijn weer prachtig en in Newport bezoeken we het Oregon Coast Aquarium. Het onderdeel met een tunnel door het aquarium is wel een hoogtepunt. Het voederen van de zeeotters blijft een grappig gezicht. Liggend op hun rug in het water wordt hun buik als tafel gebruikt, ga ik ook eens proberen. Bij het tanken van onze zuipschuit liep ik bijna nog tegen een bekeuring aan. Nietsvermoedend haal ik mijn creditkaart door de machine en ga tanken. Wat blijkt, in de staat Oregon is het wettelijk verboden om zelf te tanken. De boze pompmeneer zegt dat de maximale boete 5000 dollar is. Op de vraag hoe ik dat had moeten weten, blijft hij het antwoord schuldig, nergens staat het ook op de pompen. Het is the law is het enige wat over zijn lippen komt, de rest kan ik niet lezen. Het loopt met een sisser af en ik ben weer wijzer geworden in dit land van de grote verschillen. Wie weet bevordert deze maatregel de werkgelegenheid.
Cape Perpetua is prachtig en wanneer we via een prima weg bij het uitkijkpunt aankomen, staan we 280 meter boven de zee. Het uitzicht is overweldigend. Vlak voor Florence zien we een verwijzing naar Ocean Dunes Golf Links en dat brengt ons op het idee om morgen een balletje te gaan slaan. Dat is al weer een paar dagen geleden. Op de camping werkt internet prima en met behulp van Google blijkt het een public golfbaan te zijn. Het weerbericht geeft een graad of 12 door, maar het blijft droog. Morgen gaan we daar eerst heen en na gedane arbeid rijden we nog een stukje zuidwaarts. We zien wel hoe ver we komen. Het laatste plan is om vanaf zaterdag of zondag 2 reisdagen in te lassen om de ongeveer 700 km te overbruggen naar Chowchilla in de staat Californie. Vorig jaar zijn we daar ook geweest en het RV-park met golfbaan is ons prima bevallen.  De prijs was ook ongekend, te weten 40 dollar per nacht inclusief 2 greenfees per dag. De baan is prachtig en het weer meestal ook. We willen er een week blijven. De laatste weersvoorspellingen voor Chowchilla zijn meer dan uitstekend, ze geven nu tussen de 30 en 37 graden door. Je valt hier van het ene uiterste in het andere. We blijven echter nog steeds gezond en alle temperatuurwisselingen worden glansrijk doorstaan. De laatste dagen worden gereserveerd voor een bezoek aan San Francisco. Dat zijn tenminste de plannen op dit moment.
Ik ga nu eerst nog even het dak van de camper op om het dakluik van de toiletruimte te repareren. De tape heb ik bij me, dus dat is een fluitje van een cent.
Uit het niets hoorden we tijdens het rijden een geluid wat we niet thuis konden brengen. Later zag ik dat er een gat in het luik zat. Omdat er geen bomen met laaghangende takken waren, houd ik het op een dennenappel, of een vogel die een steen heeft laten vallen, maar het kan ook een meteoriet geweest zijn. Je blijft fantaseren, maar we zullen er nooit  achter komen. Vorig jaar hadden we twee kapotte dakluiken, maar daarvan was de oorzaak tenminste bekend. Hagelstenen zo groot als tennisballen tijdens een gigantisch noodweer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan