dag 42

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - A long time ago
20 mei (dag 42)
De kachel die stand by stond is vannacht een paar keer aangeslagen, dus wij hebben het niet koud gehad. Buiten alles nat van de dauw en nog steeds laaghangende mist. Vol goede moed naar Monterey en daar begon gelukkig de zon door te breken. De wind maakt het nog wat fris. Op het betaalde parkeerterrein nog een leuk gesprek gehad met de parkeerwachter. Bij gebrek aan een parkeerplaats voor onze camper van 31 feet (10 meter) parkeerde ik dwars over 4 parkeerplaatsen, het terrein was toch maar half gevuld. Komt dat opgewonden standje naar me toe en vraagt niet geheel zonder emotie: hoe lang is uw camper?? Ik denk, dat zie je toch, maar geef toch maar een antwoord, waar hij niets mee kan: 5 feet (1,50 meter)!! Wordt die man nog bozer. Er zat niets anders op om een ander geschikt terrein te vinden, wat gelukkig in de buurt was. Daarna de Fisherman’s Wharf bezocht, erg toeristisch. ’s Middags de 17 mile drive langs de kust gereden, waarvoor 9.50 dollar Tol betaald moest worden. Daarvoor mag je een route rijden van rechts de Pacific met zeehonden e.d. en links alleen maar golfbanen. Er zijn natuurlijk meer kustwegen en die kosten dan niets, maar dit was toch zeker de moeite waard. Zo nu en dan staan er optrekjes, die er niet om liegen. De tocht eindigt bij Pebble Beach met eveneens een prachtige golfbaan, die internationale allure heeft. Naar de toegangsprijs hebben we maar niet gevraagd.
In de namiddag nog even de 200 km naar San Francisco gereden, waar we op een camping met de naam Candlestick vlakbij de stad staan. (http://www.sanfranciscorvpark.com/) Op 100 meter afstand is het gigantische stadion van de San Francisco 49ers, American football), het bijbehorende parkeerterrein is nog groter.
Met een shuttlebus wordt je voor 12 dollar downtown afgezet en ’s avonds kan je op bepaalde tijdstippen weer opstappen en word je weer op de camping afgezet. Ideaal, dat gaan we dus de komende twee dagen doen.
Vrijdagmorgen zijn we dan met 45 minuten bij de campercentrale en hebben we 4600 mile gereden, ongeveer 7400 km. Dan moet ik afscheid gaan nemen van deze heerlijke vrachtwagen, waarmee ik gaande weg als met een personen auto ben gaan rijden. Tot op heden zonder een schrammetje.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!