dag 9

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - 19-04-2008 06:01
17 april 2008
We bezoeken eerst het visitor centre. Dat is ingericht met een expositie over de achtergronden van Badlands. In het theater kijken we nog naar een film over Badlands. We leren dat 75 miljoen jaar geleden hier een grote binnenzee was en dat in die periode de klei afzetting heeft plaatsgevonden, die nu aan de oppervlakte ligt. Door de rijzing van het landschap trok de zee zich terug en ontstond er een rijk dierenleven. Fossiele resten van dit leven worden in landschap gevonden, dat nu aan erosie wordt blootgesteld. Jaarlijks gaat er 2 cm vanaf dus over een behoorlijk poosje (ongeveer 50.000 jaar) zien onze nazaten daar niets meer van terug. Daar zullen ze tegen die tijd wel een virtuele oplossing voor bedacht hebben.
Het weer is fris maar zonnig en we gaan bij Saddle Pass een wandeling van 2 uur maken. Eerst een minuut of 20 klimmen en daarna op een grasland vlakte een rondwandeling maken langs de rotsformaties, waarom Badlands bekend staat.
Op naar Wall, maar bij de plaatselijke supermarkt horen we dat de golfbaan gesloten is. Niet getreurd, want een uurtje verderop bij Rapid City liggen zeker 4 banen. Via TomYom zullen we ons op goed geluk bij een golfbaan laten afzetten.
De kampmevrouw is een oud wijffie, dat 25 dollar voor de nacht wil hebben, cash en zonder bon. Daar zal Bush niet blij van worden, maar dat is die toch al niet meer.
Nog een laatste nieuwtje, waar ik jullie nog niet eerder mee heb lastig gevallen. Na het uitpakken van de bagage kon ik mijn zonnebril niet meer vinden. Hij was door mijn handen gegaan, maar Alzheimer had een stukje uit mijn korte geheugen gewist. De afgelopen dagen heb ik telkens weer een stukje van onze camper afgestroopt, maar helemaal niets. Tijdens de wandeling vandaag kreeg ik een ingeving om eens te gaan kijken in de koffers, die leeg in de grote bagageruimte liggen opgeslagen. En ja hoor, je voelt hem al aankomen, in een daarvan vinden we de zonnebril. Ik kan alleen Marian de schuld geven van dit vergrijp, maar die wil nergens van weten. Blijft over het gevoel, dat de ouderdom toch echt grip begint te krijgen op mij. Ga ik dat morgen met een partijtje golf maar van me afslaan, misschien helpt het.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan