dag 11

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - A long time ago
19 april 2008
Marian ligt even te slapen en ik zit buiten om 16.30 uur op een van god-verlaten camping lekker in het zonnetje, terwijl WiFi zijn werk doet. Officieel is de camping nog niet open, maar voor 15 dollar en zonder bon mogen we hier de nacht doorbrengen. We zitten net buiten het plaatsje Custer en gaan morgen naar Wind Cave, een National Park.
Vanmorgen hebben we Mt. Rushmore bezocht en dat was best imposant. De hoofden van de presidenten Washington, Jefferson, Rooseveldt en Lincoln staan in die volgorde van links naar rechts hoog in de rotsen uitgehouwen. Het was verre van druk, maar aan de mega parkeervoorzieningen te zien, kan het hier in de zomer zeer druk zijn. Het weer is mooi en rond de 20 graden. Er is een grote expositie ruimte, waarin ondersteund door films de geschiedenis van dit monument wordt getoond. De Amerikanen hebben er weer een hele show van gemaakt en bij de uitleg heb ik begrepen dat het monument zeker 10.000 jaar tegen erosie bestand is. Hoe zal de wereld er dan uitzien en hebben de Amerikanen dan nog steeds zoveel praatjes of worden we dan overheerst door de president van Zimbabwe. Daar is het zeer kostbare liqua terraturium gevonden, wat onmisbaar is voor onze energie voorziening. De hele wereld moet naar de pijpen dansen van die president. Die is na 6 keer hertellen van de stembusbiljetten uiteindelijk tot de machtigste man van de wereld benoemd.
Gelukkig is het zover nog niet en gaan we voorlopig door met onze vakantie door dit prachtige land. Morgen gaan we naar Wind Cave waarover later meer. http://www.nps.gov/archive/wica/Home.htm
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan