dag 13

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - 23-04-2008 06:51
22 april 2008
Het is een koude nacht geweest en dat merken we aan het water, er is geen druk meer in de camper. In de slang buiten zit ijs en dat blokkeert het water. De slang heb ik maar losgekoppeld van de camper en er kwam nog een beetje water doorheen. Na de buitenkraan volledig te hebben opengedraaid, kwam er toch nog water doorheen en dat deed het ijs smelten. De komende nacht laten we het water in de camper een beetje lopen, zodat het niet meer kan bevriezen.
Bij de receptie de gastank laten vullen, dat zullen we nodig hebben in Yellowstone, en opnieuw even internet geprobeerd. En ja hoor, het werkte daar wel, dus stonden we veel te ver van de zender op de camping af. De dames van de receptie heb ik vriendelijk het probleem gemeld, maar die waren van mijn klacht niet erg onder de indruk, of ze begrepen het niet?????
In Laurel vervolgens een gigantische Wal-Mart bezocht en voor de komende 5 dagen ingeslagen. Lekker brood vinden blijft een probleem, het is allemaal zacht, net kauwgom. Op speciaal verzoek werd Crusty Italian bread met 9 granen gebakken en dat zou over een kwartiertje klaar zijn. Daar wilden we dus wel op wachten. Ook nog getankt, want met 1 liter op 3,5 km zit er continue een draaikolk in de tank ondanks dat ik niet harder rijd dan 60 mijl.
Vervolgens naar Gardiner bij de Noordingang van Yellowstone. We besluiten deze camping (Rocky Mountain RV Park) voor de komende 3 nachten als thuisbasis te gebruiken, omdat daar alle voorzieningen aanwezig zijn. De entree van de office is kitscherig ingericht en klaar voor de kerst, dat verzin je toch niet. In Yellowstone blijken bij navraag alleen de natuurcampings open te zijn en de camping met voorzieningen bij Fishing Bridge is nog gesloten. Ik vraag nog aan Miep achter de balie of internet het doet en volgens haar was dat geen enkel probleem. Nou, het maken van de verbinding ging niet van harte. Alle codes die ik had meegekregen werkten niet, dus met de laptop onder mijn arm naar Miep. Je raadt het al, ik heb Vista en dus krijgt Bill Gates de schuld. Ter plaatse werkte wel de beveiligde verbinding. Binnen zat met laptop op schoot een vrouw met hetzelfde probleem. Met klepje open van de laptop weer terug naar de camper, maar helaas, daar aangekomen was de verbinding weer verbroken. De onbeveiligde verbinding, die ik wel zag, maar weer geprobeerd en na enkele kunstgrepen was er plots verbinding, ik was trots op mezelf. Mijn stemming was meteen 100% beter, want die heeft toch te lijden, wanneer dit soort nieuwe technieken niet naar behoren werken. Op de kabel TV konden we de uitslag van de verkiezingen in Pennsylvania volgen en Hillary bleek de overwinnaar te zijn. Ik heb nog steeds een zwak voor haar en hoop dat ze gaat winnen. Krijgen we misschien nieuwe smeuïge verhalen uit het Clinton kamp.
Van Miep hebben we de nodige reisadviezen gekregen en volgens haar is er veel nieuw dierleven te zien, tot kleine beertjes toe. We gaan het allemaal zien.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan