dag 21

Door Antony (Ton) en Marianne Pol - A long time ago
29 april 2008
Vandaag is ons reisdoel Hell’s canyon, ongeveer 375 km rijden. Maar eerst nog even langs de golfshop voor de driver. Via internet heb ik wat prijzen nagezocht en ik denk dat 200 euro voor deze driver voordelig is. Ik kreeg nog 20 dollar korting, een speciale grip en het geheel werd nog eens met 2 inch verlengd. Voor niet ingewijden misschien allemaal te technisch, maar nu past het allemaal precies. Ik ben er helemaal groots mee. In Lochem, waarheen we in het najaar verhuizen, kunnen de golfers hun borst natmaken.
Helemaal tevreden gaan we op weg, het is een prachtige tocht door de bergen en de afdaling naar Lewiston aan de Snake River is geweldig. Die rivier heeft hier een prachtig dal gemaakt. Het valt ons op dat de bomen ineens groen zijn en alles in bloei staat. Hadden we nog niet gezien. Uit het dal weer omhoog, waar we worden gewaarschuwd dat er de eerste honderd kilometer geen benzine getankt kan worden. De rit is zeer afwisselend en ja hoor, we komen weer in een winters landschap met zo nu en dan sneeuw. De Amerikanen klagen erover dat de winter nog nooit zo lang heeft geduurd. Bij het plaatsje Joseph in Oregon hebben we een camping uitgezocht, waarvandaan we morgen naar de canyon gaan. De campbaas houdt ons nog aan de praat over de wereldproblemen. Global Warming is alleen maar politiek gezeur, het is immers nog nooit zo lang zo koud geweest met veel sneeuw, het hele bestel is veel te sociaal en de sociale maatregelen zijn er de oorzaak van dat er zoveel mensen afhankelijk zijn van een uitkering, de Amerikanen moeten in alle onrusthaarden van de wereld de orde en gezag herstellen, Hitler had nooit de tweede wereldoorlog kunne beginnen, wanneer de Europeanen hetzelfde hadden gedaan, in Afrika hadden de koloniale regimes uit Europa moeten blijven, de democraten zijn veel te sociaal en de republikein Mc Cain is eigenlijk een democraat, enz. enz. Het was een leuk gesprek, maar ik heb hem toch aan zijn verstand gebracht dat ik een andere, meer sociale mening op na houdt en dat de Amerikanen moeten ophouden zich als scherprechter in de wereld te gedragen. O ja, hij had twee lieve honden en die spraken mij nog het meeste aan.
De site waar we staan is van alle gemakken voorzien, zoals kabel TV en internet en dat voor de prijs van 26 dollar. Tussendoor ben ik nu met het eten bezig (dat is mijn taak) en er staan 2 heerlijke karbonades van Amerikaanse  afmetingen te sudderen. Met spinazie en aardappeltjes wordt dat weer een heerlijke maaltijd. Verder hebben we geen plannen om te gaan stappen, want het is hier wederom uitgestorven met een zeer wijds uitzicht, prachtig die besneeuwde bergen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!