Port Hardy - Prince Rupert en Telkwa 4, 5 mei

Door familie Van der Berg - A long time ago Na een heerlijk dagje doorgebracht te hebben in Port Hardy. Wij maken hier nog een fantastische wandeling van circa 2 en half uur langs de haven. Wij zien zeeleeuwen en zeerobben? in de verte op een plaat liggen. Horen kunnen wij ze uitstekend. Onze wandeling gaat van het visitors center langs de haven naar de rivier. Kunnen wij beren tegenkomen??? Hielke en Anne zijn wat angstig. Maar Hans en Elly besluiten met flink veel lawaai hun territorium af te bakenen. En inderdaad er laat geen beer zich zien. Elly wil rijst koken op de manier zoals dat vroeger ging. Was dit de bedstee of de dekenkist. De rijst met een kooktijd van 50 minuten wordt opgezet en kookt even door. Dan gaat de pan gewikkeld in handdoeken in het dekbed en kunnen wij gaan rijden naar de ferry terminal.

Hier aangekomen melden wij ons en maken het eten af. Lekkere rijst met zalm en salade. Het camperleven is goed, wat ook blijkt nu. Want wij kunnen heerlijk gaan slapen op ons bed, in afwachting van het uitgestelde vertrek van de ferry naar Prince Rupert. Rond 2 uur in de nacht arriveert de ferry. Allen hangen, slapen, zitten, voeden, drinken koffie in de wachtruimte. Wij starten af en toe de motor. Vanaf drie uur zijn ook wij op.

Het is een varieteit aan reizigers. Veel inwoners van de gebieden Bella Bella en Klemtu. Allemaal Indiaans uiterlijk. Heel bijzonder alleen al deze nationaliteiten mee te maken.

Rond half 8 zijn wij eindelijk als een van de laatsten ingescheept en vertrekt de Ferry. Het is inmiddels al bijna weer licht geworden. Wij zijn benieuwd wat deze tocht ons gaat brengen. Zullen wij walvissen zien? Eerst even ontbijten en vervolgens nog even slapen op dit eerste Pacific stuk. De boot deint behoorlijk op de golven. Wij weten dat er volop getankt is en geproviandeerd is in Port Hardy. Hierdoor duurde het allemaal erg lang.

Rond 14.00 in de middag komen wij in Bella Bella. Hier gaan velen van boord en komen anderen aan boord. Een prachtige plaats om vanaf het schip te filmen. Echt zo'n nederzetting als wij ons hadden voogesteld. De aankomst van de ferry is het moment voor de inwoners. Zij staan in grote getale aan de kade.

Dan horen wij dat in deze regio gisteren whales gezien zijn. Dus nu goed opletten. En inderdaad even later zien wij ook daadwerkelijk de Whales en zelf een Killer Whale. Wouw! Dit is wel heel spectaculair om te zien.

De inside passage is voor ons allen een indrukwekkende, magnefieke, spectaculaire tocht geworden. Wat een prachtige natuur. Dit hadden wij niet graag willen missen.

Een onfortuinlijke Hans op de inside passage. Met zijn nieuwe fotocamera ruim 1000 vakantiefoto's gemaakt. Hij meent te moeten formateren en met deze actie................ Ja inderdaad, alle foto's weg. Elly heeft nog enige backup omdat zij video opnames maakt. De teleurstelling bij Hans is inmens.... En dit begrijpen wij allemaal. Een positief puntje is dat wij nog een weekje Canada voor de boeg hebben en hij nog volop kan fotograferen. De foto's van Anne als stewardess zijn nu ook weg.

Op 5 mei 2008 hopen wij aan te komen rond 3.00 uur in de morgen in Prince Rupert. De planning klopt deze keer. Dus om 2.30 uur opstaan, douchen. Het is met de gereserveerde hutten aan boord uitstekend voor elkaar. Prima douche en wc in de hut. Heerlijk. Dan om 3.00 uur van boord. Wij besluiten maar te gaan rijden want wat moeten wij anders. Dus gaan wij naar de eerst volgende plaats op onze route en slapen hier rond 6 uur in de morgen nog even tot circa 9.30 uur bij het Visitors Center van Terrace.

Wij informeren wat hier te doen is. Er blijkt een pad te zijn vlakbij waar wij heerlijk kunnen wandelen in het bos langs de Skeena River. Op zoek naar ' hidden faces'  op de bomen. Anne heeft al gauw de smaak te pakken en zo maken wij een leuke wandeling.

De HW 35 weer op en op naar KSAN Village in Hazelton. Dit is een indianen dorp en Historic old village. Hier komen wij in aanraking met de Indianen cultuur. Verderop gaan wij naar Telkwa, waar wij een campground aan de rivier vinden. Heerlijke macaroni en dan nog een prachtige avondwandeling langs de nature trail. Een wandelpad langs de Bulkley river welke eindigt in Telkwa. Na een spelletje Yatzee gaan Hielke, Elly en Hans naar bed. Hans maakt dankbaar gebruik van de douches en de gratis Sauna.

Midden in de nacht schrikt Hielke wakker. Waar is Hans?  Deze ligt lekker in zijn nest inmiddels.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!