Telkwa - Stone Creek 6 mei 2008

Door familie Van der Berg - A long time ago Vanochtend schijnt het zonnetje volop. Wij hebben heerlijk geslapen van gisteravond circa 21.30 uur tot vanochtend 9 uur. Na twee gebroken nachten is het heerlijk te ontwaken in Telkwa op de Fort Telkwa campground aan de Burkley rivier. Lekker buiten ontbijten met gebakken eieren en spek. Anne, Hielke en Elly maken gebruik van het fantastische sanitair op deze campground. Voor 26 dollar per nacht hebben wij gratis douches, wasmachine, droger, schitterend uitzicht op de Bulkley river en de bergen daarachter. Zo fantastisch. In het wasgebouw is zelf een super Sauna waar je gratis gebruik van kunt maken. Enige minpuntje is dat het kleine park ligt aan de Highway 35. Alhoewel in vergelijking met Nederland er maar zeer beperkt verkeer gebruik maakt van deze wegen. De afstanden zijn gigantisch. Tussen Prince Rupert en Prince George heb je het al over ruim 700 kilometer. Rond 11.30 uur vertrekken wij na al ons afval keurig te hebben achtergelaten in daarvoor gescheiden afvalsystemen. Ze heffen hier overal statiegeld op. Wij zijn dat niet gewend en de verzameling is inmiddels zo onoverzichtelijk geworden dat wij besluiten de circa 5 eurocent per fles, verpakking e.d. te schenken aan een ieder die wil inleveren....... Onze douchecel in de camper is weer lege verpakkingen vrij en met een opgeruimd gevoel vervolgen wij ons weg richting Prince George. Op dit moment hebben wij rond 13.45 uur een tussenstop bij het visitors center van Burns Lake. Hier moeten wij het gastenboek tekenen als ze horen dat wij uit Nederland komen. Dus dat hebben wij gedaan en maken nog even gebruik van de gastvrijheid om de internet site aan te vullen met onze vakantieverhalen.

De mevrouw van het Visitors Center in Telkwa blijkt van Zweedse komaf. Haar (groot) ouders? zijn in de tijd van Menno van Coehoorn als Mennonist naar Canada vertrokken. Haar wortels liggen nu hier. In de regio Telkwa zijn nog veel voormalig Mennonisten aanhangers te vinden. Menno van Coehoorn is van Nederlands Friese komaf. Hij is naar Canada gegaan en heeft hier zijn eigen geloofsstroming opgericht.

Vanaf Telkwa rijden wij een route de bergen in op zoek naar Opalbeds. Wij komen op een onverharde weg door verlaten streken en 'stranden'  bovenop een plateau met een prachtig uitzicht. Er ligt sneeuw en een omgevallen boom, waardoor wij ons pad niet kunnen vervolgen. Wij eten een broodje keren de camper en rijden terug naar Highway 16 om onze weg richting Prince George te vervolgen.

Na Prince George gaan wij op zoek naar een Campground. Het duurt even voor wij er een tegenkomen. Inmiddels zijn wij moe en is het half acht. Wij draaien de eerste de beste campground op. Dit blijkt een gouden greep te zijn. De uiterste vriendelijke Gerry Seemann van 71 jaar, wijst ons een plek op de ideale campground aan de Fraser rivier. Een prachtig houtvuur wordt ontstoken door de kinderen terwijl Hielke en Elly het eten klaarmaken. Lekker buiten uiten en vandaag wel marshmallows boven het houtvuur. Anne vindt ze niet lekker, maar de rest wel. Het is wel even een kwestie van geduld, want voor je het weet is de hele zaak verbrand. Nog even een afzakkertje bij het vuur en een gezellig gesprek aan de steeds maar voortgaande rivier. Zo is het leven toch SUPER....

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!