McLeese Lake - Lillooet 8 mei 2008

Door familie Van der Berg - A long time ago Na een trage start en veel getoilleteerd door enkele familieleden, vertrekken wij om 11.15 uur richting Zuid. Highway 97. Ons doel vandaag is de canyon van Chasm. Onderweg stoppen wij bij de 108 miles farm, dit is een kleine nederzetting in de stijl van de eerste blanke bevolking. Het ligt aan de oude Carriboo Waggonwheel road, die tot Barkerville liep.

De Zweedse dame in Telkwa heeft ons dit getipt. Dit is de Grand Canyon in het klein. Daar aangekomen kunnen wij dit alleen maar bevestigen. het is amazing!. Een pallet aan kleuren en sedimenten. Een prachtige omgeving en wij als enige toerist. Midden in de bossen. Je moet ook maar net geattendeerd worden op deze prachtige canyon. Bijna waren wij hem voorbij gereden omdat hij niet erg goed staat aangegeven.

De Highway 97 weer op en richting de coast en skye road naar Vancouver. Dus via Lillooet, Pemberton, Whistler en Squamish naar Vancouver is het doel. De weg is beautiful, maar ook wel een beetje 'scary' met al die diepe afgronden. Jack vertelde in het vliegtuig al aan Hielke dat dit echt het dessert van de reis zou zijn. Het is ' awsome'  en zijn favoriete deel van British Columbia.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!