Lillooet - Squamish 9 mei 2008

Door familie Van der Berg - A long time ago Het zonnetje schijnt en de inmiddels zeer grote en brede Fraser Rivier stroomt langs ons. Douches zijn gratis en er staan weinig. Gelukkig is er maar weinig animo om te camperen. Wij vertrekken na een heerlijk ontbijt met eieren en spek. De route is werkelijk qua natuur heel bijzonder, prachtige vergezichten, uitzichten over diepgelegen meren en stromende rivieren. Wouw dit is wat je verwacht in Canada aan te treffen. Wat een route. Hielke zo af en toe met het zweet in de handen weet je camper veilig te manouvreren. Het rijden vergt veel tijd. Je legt weining afstand af. De weg is met vele bochten, stijgingen en dalingen. Maar niemand van ons had deze route willen missen. Echt een aanrader om dit als toetje te krijgen op weg naar het einde van onze zeer beslist amazing, beautifull en spectaculaire vakantie in Canada.

Onderweg krijgen wij al veel mee van het aanstaande Olympische gebeuren in Vancouver en Whistler. Dit is de plaats die wij in ieder geval vandaag met een bezoek gaan vereren. Er wordt nog volop geskied in Whistler. De gondols brengen vele enthousiaste wintersporter nog naar de top van de bergen. Er ligt in het dorp zelf ook nog enige sneeuw. De bergen zijn nog bijna volledig wit. Wij hebben enige moeite met het vinden van een parkeerplaats voor de camper vanaf Highway 99. Er blijkt echter zat ruimte. Whistler is gekomen aan het einde van het seizoen en dit betekent minder toeristen. De parkeerplekken zijn amper bezet vandaag. In Whistler hebben wij even het idee om naar boven te gaan met de gondols. Ons vermoeden dat het om behoorlijke prijzen zal gaan, ondanks het laagseizoen, klopt. Dus besluiten wij maar eens lekker te gaan shoppen. Want aan het eind van een seizoen is het SALE en zo ook in Whistler. Allemaal scoren wij een leuk kleidingstuk wat meegaat naar Nederland en steeds bij het dragen ons zal herinneren aan deze fantastische Canada vakantie.

Rond circa 17.00 uur zijn wij uitgekeken en uitgewinkeld. Hielke is het al eerder zat, maar past zich aan en vermaakt zich buiten de winkel met het passen op de tassen. Als afsluiting werken wij ons weblog nog even bij in het Visitors Center van Whistler. Helemaal bij lukt niet omdat wij een beetje te veel achter lopen en dus tikken wij een dag later deze tekst op de luchthaven van Vancouver.

Wij zoeken een campground in de buurt van Squamish. Het is hier beduidend drukker dan op de andere plekken. Je kunt merken dat van uit de stad voor het weekend veel gebruik wordt gemaakt van Alice Park campground. Op de campground is veel jeugd. Als toetje eten wij vandaag alle overgebleven restanten als warm eten. Een mengelmoes van tomatensoep, groente, hotdogs en brood. Na veel moeite ook hier een heerlijk kampvuur en lekkere marsmallows. Het wordt een gezellige en droge avond.

Rond elf uur gaan wij slapen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!