Squamish - Vancouver 10 mei 2008

Door familie Van der Berg - A long time ago Het regent zachtjes op het moment van ontwaken rond circa 8 uur in de ochtend. De campground Alice Park in Squamish is gelegen in de bossen aan Lake Alice. Het gebied is genoemd naar Alice Rose een van de eerste blanken in deze regio werkzaam als kok. Wij hebben een prachtig plekje en realiseren ons dat wij vanavond weer op het vliegtuig naar Nederland zullen zitten. Wij besluiten eerst allemaal te douchen. Dit lukt niet helemaal volgens planning. De organisatie heeft schijnbaar besloten om rond 8.30 uur de douches en WC te cleanen. Vreemde gedachten volgens ons. Even wachten en dan toch douchen. Dan worden alle kastjes leeg gemaakt en de koffers zorgvuldig ingepakt om het vertrek naar Nederland vanaf Cruise Canada in Delta snel te laten verlopen. De planning is rond 11.00 uur vertrekken na het ontbijt. Uiteindelijk zitten wij exact om 12.00 uur in de auto en zijn op weg naar Vancouver. De sanidump is gedaan en de vuilwatertanks zijn leeg. Dit betekent geen gebruik meer van het campertoilet. De weg van Squamish naar Vancouver gaat over vele hobbels. Zelfs zo erg dat de kastdeurtjes opvliegen en de borden op de grond vallen. Helaas sneuvelt er 1. Dit zijn de enige brokken tijdens onze vakantie. Zelfs de zelf gekochte glazen zijn steeds heel gebleven. Deze zitten safe opgeborgen in de gepakte koffers.

De route van Squamish naar Vancouver genaamd de Sea to sky road is prachtig. Spectaculaire uitzichten over de zee en de eilanden voor Vancouver. Dit zijn er vele. Af en toe stoppen voor foto en video opnamen. Niet te lang van uiterlijk drie uur moeten wij terug zijn op de camperbasis. De laatste honderd kilometers vreten meer tijd dan gedacht. De route Highway 99 gaat dwars door Stanley Park en Downtown Vancouver. Om de 50 meter een rood stoplicht verhinderd een vlotte passage van Vancouver. Ook zijn ze overal in de bergen tussen Vancouver en Whistler bezig met wegwerkzaamheden. Verbreding van de Highway 99 tot 4 baans op vele plekken leidt tot verkeersstagnatie en roads waar je veelal circa 30 tot 40 kilometer per uur kunt rijden. Ruim de tijd nemen is dus wel belangrijk. Wij hebben het early bird pakket geboekt en dus ruimte om laat te arriveren.

Rond drie uur komen wij na propaan en tank aangevuld te hebben bij Cruise Canada. Vanochtend al veel dingen weg gedaan. Maar de koelkast bevat toch nog eten wat wij niet mee terug kunnen nemen. Gelukkig vertrekken er vandaag 6 campers met oudere Fransen bij Cruise Canada. Alle overgebleven spullen nemen zij dankbaar in ontvangst. Daar gaat ons toiletpapier, afwismiddel, jus d'orange, jam, bier, chocopasta enzovoort. Het is niet veel maar ze verdelen het over de 6 campers, allemaal een rol wc papier. He dat zijn wij kwijt. De taxi wordt gebeld en om even voor vier uur staan wij op Vancouver airport.


Onze vlucht staat gepland om 6.40 uur PM. Flight 682 van KLM brengt ons straks terug naar Amsterdam. Hier hopen wij te landen om circa 13.15 uur Nederlandse tijd. Wij hebben dit keer stoelen bij het raam. De oorspronkelijke vertrektijd naar Nederland is enigszins verlaat naar 18.50 uur. Dit blijkt als wij aankomen op Vancouver airport. Hier staat een internet terminal en dus hebben wij tijd voor de laatste berichten aan onze trouwe weblog lezers. Vanaf hier willen wij Lot graag feliciteren met haar verjaardag vandaag. Wij drinken er zometeen een borrel op in het vliegtuig. Evert ook alvast gefeliciteerd met je verjaardag in Nederland ben je inmiddels al jarig, hier nog niet. Tot binnenkort. Buurtjes in ieder geval tot morgen. Wat ik nog vergeten ben te melden, vanochtend zat er een squirl vlakbij onze camper. Hans heeft hem feilloos vast weten te leggen.

Veel liefs van Hielke, Elly, Hans, Anne.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!