West Bay Marina Victoria - Tofino MacKenzie Beach Resort 2 mei 2010

Door familie Van der Berg - A long time ago Vanochtend vroeg uit de veren. Wij hebben het zuinig aan gedaan met de lucifers. Wat 1 klein pakje bij vertrek met de camper zorgt voor zuinigheid. Hielke heeft dan ook met zorg de lucifers  gespaard. Vanochtend vroeg heerlijk koffie zetten. Dat is het idee......... En dan shit de lucifers hebben op het aanrecht gelegen en iets heeft gelekt...... En dan natuurlijk natte lucifers..... En dat betekent geen koffie. Tsja en dat vinden wij toch minder leuk.... Eerst maar opfrissen onder de douche en dan op zoek naar ingenieuse oplossingen? Hielke probeert na het douchen toch nog even de  'spark'  en   dan hebben wij koffie!! Om 10. 36 uur zijn wij dan eindelijk klaar voor vertrek richting Tofino.

Circa half elf rijden wij het terrein van West Bay Marina Victoria af. Het weer is prima. Via Douglash Street naar Highway 1. De straten staan hier anders aangegeven dan in Nederland. Het is weer even wennen aan de straatnamen en de wijze waarop ze aangegeven staan. Als je het één keer weet dan is het eigenlijk ook wel logisch. Bij de haven staat een afzetting door politie. Zijn hier beroemdheden in de buurt? Wij raken van onze oorspronkelijke reisplan en komen gelukkig automatisch op Douglash Street terecht. En dan ‘immer gerade aus’ zoals de Duitsers zeggen. Highway one attendeert ons voortdurend op de ‘Wineries’ van Vancouver Island. De ervaringen van 2 jaar terug nog in het geheugen doen ons besluiten op de ‘dolle roes’ de weg te verlaten en een winery te bezoeken. Wij rijden langs de Farm van Auke en Susan Elzinga. Als dat geen Friese boeren zijn? Wij vinden de winery en moeten via hekwerk en een code door de poort.  Averil Creek is de wijnboer die wij bezoeken. Een leuk proeflokaal en uitzonderlijk lekkere wijnen worden hier gemaakt. Wij proeven een paar wijnen en besluiten ons bezoek met aankoop van wijn en een rondleiding door het wijnbedrijf. Opgericht in 2002 door een ‘medical docter’ who loved wine, zo wordt ons verteld. Stainless steel vessels with cooling jackets. Hielke voelt zich thuis!.  Een bijzondere ervaring waar wij leren dat hier pas vanaf 19 jaar alcohol gedronken mag worden. Je fantastisch kunt ‘wave’surfen in Tofino en onze rondleider een fietstocht heeft gemaakt van Vancouver naar Mexico langs de West Coast. In september staat er een fietstocht op programma van Parijs naar Praag. Ons rondleider is circa 55 jaar volgens Hielke. Hans heeft hier duidelijk andere ideeën over. Hij schat 46 jaar. De waarheid blijft ???


Terug naar HIghway 1 zoeken wij de route op richting Tofino en Ucluelet (= veilige haven).  De weg naar Pacific Rim National Parc is een bijzondere weg. Het regent, regent en regent gedurende circa 128 kilometer weg. Het is niet voor niets het regenwoud wat wij bezoeken. Hier staan gigantische hoge en oude dennenbomen. Het is een oeroud regenwoud. Wij belanden in de sprookjesachtige wereld van varens en mossen in Cathedral Grove. Het is één van de weinige ongerepte bossen op Vancouver Island.  Al die verschillende tinten groen zijn indrukwekkend. Op naar Port Alberni en door richting Tofino en Ucluelet.  Een bochtige stijgende en dalende weg met hellingen van 18%. De regen tikt onophoudelijk op onze campervoorruit. Inmiddels is het rond een uur of vijf en merken wij toch nog last te hebben van de ‘Europese tijd’. Uiteindelijk wordt Tofino bereikt rond 18.15 uur. Rondje dorp en dan terug naar een RV Park. De avond is gevallen, tijd voor eten koken. Zalm, groente en salade. De wilde zalm wordt door Hielke op de huid gebakken. Hans vindt ‘Lyfs’ beter…….??? Maar Elly heeft echt heerlijk gegeten van dit voortreffelijk klaar gemaakt vis gerecht. Wat een luxe en wat een prachtige roze zalm….

De avond blijft het onophoudelijk hoossen. Regen, regen, regen leert ons waar de camper niet waterdicht is. Gelukkig beperkt de lekkende nattigheid zich tot de toiletruimte…… Volgens de Officemanager van MacKenzie Beach Resort gaan wij morgen de zon zien. Al die regen…… wij geloven het niet. Zeiknatte Hans en zeiknatte Hielke zorgen voor veel extra vocht in de camper…… Tja zaken rondom camperen moeten ook geregeld worden en het is hier eerst de camper op zijn plek en dan pas afrekenen……….. En dat is een stukje lopen.

Wij liggen allemaal vroeg in ons nest…. Althans voor ons doen!


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!