Vancouver 28 april 2008

Door familie Van der Berg - A long time ago Het is een aparte nachte. Midden in de nacht zijn wij rond 1.30 uur allemaal wakker. Na water te hebben gedronken wat heen en weer van bedden te hebben gewisseld is rond 2.30 uur de rust weer terug gekeerd. Om 6.30 uur zijn wij bijna allemaal wakker. Een nieuwe dag in Canada. Wat zullen wij vandaag eens doen? Jack heeft een paar uitstekende tips gegeven en alles keurig op een KLM servetje genoteerd. Ook bezitten wij zijn visitekaartje. Wat kan er mis gaan vandaag. Wij ontbijten in the White Spot met zijn allen. Anne en Hans vertrekken naar boven. Hielke geniet nog van zijn koffie en Elly brengt een bezoek aan de ' Washroom' . Dit wordt een bijzondere ervaring. De Canadese toiletten werken enigszins anders dan de Nederlandse. Het toilet raakt van zijn a propos en dit betekent een complete overstroming. Elly ziet gelukkig de humor van deze situatie in en gaat op zoek naar een personage van de bediening. Zodra deze met haar een bezoek brengt aan het toilet. (Wat is verstopping in het Engels en wat is overstroming???) . Visualiseren helpt de bediening aanschouwt het probleem. Helping hands zijn niet nodig en dus vertrekken wij naar boven. Althans dit is de bedoeling. Wij vragen ons af hoe het morgen met de camper is en hoe laat wij worden opgehaald? Early bird service geboekt... Dus vragen bij het hotel.

Hier vangt Ronald ons op. Hij is Canadees maar spreekt uitstekend Nederlands. Hij brengt ook daar veel tijd door. Bezoekt altijd de vakantiebeurs in Utrecht, kent Paul van Tioga persoonlijk en laat hem groeten. Wij zitten geruime tijd op zijn kantoor. Hij regelt de ophaalservice van Cruise Canada en geeft ons en boekwerk over British Columbia en tipt ons met Tom en Kathleen op Vancouver Island te gaan ' whale watchen' .  Tom is een indiaan vertelt Ronald. Indianen hebben iets met the killer whale... Wij krijgende lokatie door waar Tom zich bevindt en het advies een dag voor ons Inside Passage hier om 14.00 uur te zijn. Ook Victoria op Vancouver Island is bijzonder. De hoofdstad van BC.

OK de camper is nu dus geregeld en wij vertrekken rond 11.00 uur om 1 van de tips van Jack te gaan bekijken. Over de brug lopen wij naar Granville Island. Dit is inderdaad bijzonder. Hielke ontdekt een groot oud kompas waarvan hij het gevoel heeft dat Anco het hier als eens over gehad heeft. Het bedrijf stopt ermee en houdt uitverkoop. Dus ook alle winkeldecoratie wordt verkocht. Hans fotografeert het kompas en Hielke probeert de foto naar Anco door te sturen. Of dit uiteindelijk is gelukt? Who knows?

Granville Island. Wij bezoeken de public market en de kidsmarket. Wij maken foto's en filmen. Het blijkt een juiste keuze. Er zijn ook veel yachtbrokers en het blijft interessant voor Hielke welke prijzen er in Canada voor een zeilschip betaald moeten worden. Veel Hunters, niet direct ons favoriete type. Ook een Hallberg Rassy en Catalina liggen er. De droom om hier een boot te kopen en deze via de Oceaan naar huis te varen.........De fantasie alleen is al prettig. Wij kopen fresh orange juice. The taste is fantastic. Een liter is met z'n vieren zo op. Lunch met fresh fruit salad. Heerlijk op een bankje kijkend over het zilte nat. Dan besluiten wij de Aquabus te nemen en Granville Island te verlaten. Wij keren terug in Downtown en lopen een heel eind langs strand, hout en bankjes kijkend over the English Bay. De zon is doorgebroken en de middag is in tegenstelling tot de ochtend (raining cats and dogs) volop zonnig. Rond 17.15 uur keren wij al wandelend, vandaag ruim 10 tot 15 kilometer gelopen, terug in ons hotel.

Genieten van fitness, sauna, tv en tafeltennis. Voor ons allen is er volop te doen. Als wij geinternet hebben en de tijd voorbij is, zijn wij toe aan ons diner. Dit is rond 20.30 uur. Echter Anne is moe en wil niet meer uit eten. Dus besluiten wij om naar boven te gaan. Hans krijgt roomservice en Hielke en Elly eten een kleine maaltijd. Het is vandaag een geweldige dag geweest in Vancouver. Natuurlijk hebben wij maar een klein deel bekeken. De mensen zijn hier erg hulpvaardig. De mei vakantie brengt vele Nederlanders naar deze contreien. Benieuwd wat ons nog meer voor ervaringen in het verschiet liggen.

Morgenochtend om 8.45 uur worden wij opgepikt door Cruise Canada. Of wij nog in de gelegenheid zullen zijn achter internet te kruipen. Het is afwachten hebben wij begrepen........

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!