Victoria - Chemainus 30 april 2008

Door familie Van der Berg - A long time ago Vandaag vertrokken rond 9.15 uur. circa 6.30 uur wakker en naar de toiletten en douches. Wij zijn nog niet volledig gewend aan het nieuwe tijdschema. De hemel is nog aan het ontwaken. Vogels fluiten en begroeten ons enthousiast. Weer een nieuwe het lijkt zonnige dag in Canada. Ontwaken hier is prachtig. Wij parkeren vanochtend de RV aan de Inner Habour in Victoria. Dubbel parkeren is hier ook dubbel betalen. De kinderen hebben een grote voorkeur vanochtend voor shoppen en dus passen wij ons aan. Vooral voor Hielke is dit altijd een opoffering. Genietend van het landen en stijgen van de watervliegtuigen lopen wij richting binnenstad. Koffie is hetgeen wij ook behoefte aan hebben. De campervoorraad is nog niet op orde en dus koffieloos ontbijt. Wij belanden in een prachtig overdekt winkelcentrum. Het is een lust om alleen al in het gebouw te bivakeren. Het heet The Bay. Deze waterasscociatie is voor Hielke erg prettig. Wij drinken koffie, eten sandwiches en hebben een tafel heerlijk in het zonnetje. Tot iemand denkt dat wij mogelijk de zon wel erg vervelend vinden en besluit het zonnescherm neer te laten. Alleen bij ons tafeltje. Tijd om te vertrekken. In the bay koopt Hans de zo gewenste merkkleding, afgeprijsd en dit betekent spotgoedkoop voor Nederlandse begrippen. Hij heeft voor circa 135 euro, een merkspijkerbroek, Gant sweater, Polo, ondergoed, T-shirt. Anne wil ook graag kijken en vindt een jas, spijkerbroek, sweater, t-shirt en zonnehemd. Dan is onze parkeertijd om en besluiten wij Victoria te gaan verlaten. Up to the Nord. Langs het water en dwars door buitenwijken vinden wij een Fuel station. Hier wordt volgetankt, 130 liter brandstof. De ramen worden gewassen en ook de bandenspanning gecontroleerd. Vlakbij is een supermarkt. Tijd om te fourageren. Dus met zijn vieren spoorzoekend door de super. Wij vinden eten en zijn voor ons gevoel een vermogen kwijt. Wij schaffen ook nog glazen aan.

Het camperleven is erg comfortabel alleen het parkeren is een gewenning met zo'n groot voertuig. Dan op naar Highway 1. Slingerend naar boven met de camper. Wij ontdekken de wineroute van Cowichigan. Super. Het lijkt ons leuke een vineyard met ons bezoek te vereren. Welke? Ongemerkt een aantal voorbijgereden dan besluiten wij af te slaan in de buurt van Duncan. Op naar the blue grouse. Via de woods en dan de afslag voorbijgereden. HIelke heeft het idee dan het pad naar de farmhouse voor de camper niet een slimme zet is. Wij keren en besluiten dan toch naar deze wijnboer te gaan. De rust daalt op ons neer als wij uitstappen. Prachtig al de wijnranken. Wij zijn natuurlijk enige bezoekers op dit moment.

Wij gaan naar binnen en krijgen de drie wijnen van vandaag te proeven. Een pinot gris, pinot noir. Van elke wijn een slok op ons verzoek. Wij walsen en ruiken en laten de wijn op de smaakpapillen inwerken. MMM delicious. Het bedrijf doet niet meer mee aan wijncontest. Vroeger hier veel prijzen mee gewonnen. Ondertussen komen er nog 4 andere bezoekers binnen. Ook zij gaan proeven en langzaam raken wij met elkaar in gesprek. Het zijn ouders met hun dochter en haar vriend. Zij blijken recentelijk een bezoek aan Holland te hebben gebracht. De dochter doet aan speedskating en langzaam ontwikkeld het gesprek zich via Mapel skates. Wij blijken te spreken met KIm Weger en haar ouders en vriend Jeremy Wotherspoon. Dit is voor de niet schaatsliefhebbers de Canadese Sven Kramer. Wij ervaren het contact als bijzonder.

Drie flessen wijn worden meegenomen en wij rijden verder richting Chemainus. Dit is niet zo ver. Hier zoeken wij een plekje voor de nacht op Chemainus Maple Campground. Een prachtig park, waar nog geen kop staat, behalve de permante campers. Vlakbij stroom Chemainus river. Prachtig weer en een erg prettig park om te verblijven. Wij eten vanavond rijst met sla en zalmburgers in de camper. Liggen weer moe en vrij vroeg in ons nest.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!