Miracle Beach - Port Alice 2 mei 2008

Door familie Van der Berg - A long time ago

Na het ontwaken, eerst uitgebreid ontbijten. Lekker douchen en dan vertrekken naar het noorden van Vancouver Island. Langs Campbell River en dan omhoog naar Port Mc Neill. Wij zijn van plan te gaan Whale watchen zoals Ronald ons in Vancouver heeft verteld is dit het beste te doen vanuit Telegraph Cove of Port Mc Neill. Wij moeten vragen naar de indiaan Tom en zijn vrouw Kathleen. De route naar Port Mc Neill is fantastisch maar duurt wel erg lang. Rond 10 uur zijn wij vertrokken vanuit  Miracle Beach en rond 13.20 uur komen wij aan in Port McNeill. Onderweg soms even stil gestaan. Het regent vandaag pijpenstelen

In Port McNeill aangekomen blijkt het seizoen voor Whale Watching na wat rondvragen nog niet te zijn aangebroken. Leuk bedacht maar helaas. Dus besluiten wij naar Telegraph Cove te rijden. Het regent vandaag ' cats and dogs' , echt van dat mistroostige Hollandse weer. Telegraph Cove is gebouwd op palen. Wel een grappige plaats met een fantastisch uitzicht over de oceaan. Hier zijn je zomers de Killer Whale vanaf de kust goed te kunnen gadeslaan. Zij bevinden zich nu nog in andere wateren. Wel ziet Hans een zeehond in de haven van Port McNeill.

Onderweg naar Telegraph Cove komen wij langs een campsite waar wij even langs gaan om te kijken of dit iets voor overnachting is. Hier hoort Hielke dat er kort geleden nog drie Grizzly Beren op Vancouver Island waren. Deze werden agressief en zijn daarom afgemaakt. Het verbaast ons dat er nog steeds Grizzly Bear watching tours worden aangeboden?? Doet het vast goed bij de touristen. Het lijkt vandaag dus een saaie grijze en weinig spectaculaire dag te worden. Tot wij ineens langs de kant van de weg een Zwarte Beer zien. Hij is schuw en duikt snel het bos in als wij langzaam rijdend richting hem komen. Fototoestel en videocamera zijn te laat om dit vast te leggen en mee te nemen.

Vanaf Telegraph Cove rijden wij terug naar Port Mc Neill en ineens voor ons schiet een Zwarte moederbeer met twee jongen over de weg. Zij kunnen iets minder snel en worden dan ook zij het wat wazig vastgelegd op foto en video.

In Port Mc Neill doen wij boodschappen en bezoeken de Liquor Store. Het is lastig om hier ons weg te vinden en wij worden aangesproken door een mevrouw in de winkel. Zij hoort natuurlijk dat wij buitenlands zijn. Accentloos Canadees Engels kunnen wij niet. Nadat zij hoort dat wij uit Nederland komen vertelt zij op 5 jarige leeftijd naar Canada te zijn gekomen. Haar naam is Johanna, Maria, Helena. Ze wordt hier Joan genoemd en komt van origine uit Jutphaas. Terug naar Nederland is zij nooit meer geweest. Inmiddels leven haar ouders niet meer. Zij vindt het geweldig ons in de winkel te hebben. Hielke en Hans krijgen nog een cadeautje mee.

Dan op naar de super om avondeten te kopen.  Het wordt zalm met patat en salade. Het is inmiddels kwart over vijf en wij besluiten de weg te nemen naar Port Alice. Het regent hier vaak en veel hebben wij ons laten vertellen. Port Alice ligt midden op het eiland aan een uitloper van de Pacific Oceaan vanaf de westkant. Het blijkt een schot in de roos. Een fantastische weg en nog meer zwarte beren op de route. Wij zien nog een papa beer. Op de campsite van Port Alice met zicht over de uitloper van de Pacific kiezen wij een plek voor de nacht, fully hooked-up.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!