dag 8 Holbrook - Canyon de Chelly

Door Geert Dors - A long time ago

Een dag later dan jullie gewend zijn plaatsen we dit verhaaltje. Als jullie verder lezen begrijpen jullie waarom.

Zoals afgesproken zijn we vanmorgen eerst weer naar de Ford garage in Winslow gegaan.  Daar heeft men dan eindelijk het probleem met de airco kunnen verhelpen. Natuurlijk duurde dat weer langer dan gepland maar uiteindelijk zijn we rond 12.00 uur bij de garage weggereden richting onze volgende bestemming, Canyon de Chelly bij Chinle.

In Chinle aangekomen zijn we het park ingereden en zagen we dat aan dezelfde weg onze camping moest liggen. Onderweg door het park kom je een aantal uitzichtpunten tegen. Bij de eerste zijn we gestopt en hebben we een aantal foto’s gemaakt.

Terug bij de camper stonden er op de parkeerplaats een aantal Navajo indianen die sieraden verkochten. Elly en Hannie hebben een mooie ketting uitgezocht. Het indianen echtpaar gaf er mooie uitleg bij. Verder vertelden ze dat ze onder in de canyon wonen en daar een huisje met vee hadden. Verder verbouwen ze er enkele gewassen. Ook vertelden ze dat ze geen stroom en ook geen water hadden onder in de canyon. Om een aantal dollars bij te verdienen maken ze allebei sieraden.

Omdat het weer inmiddels een beetje omgeslagen was , hebben we besloten om maar naar de camping te gaan en morgenvroeg, als we weer weggaan, te stoppen bij de andere uitzichtpunten.
Toen we bij de camping aankwamen kregen we de schrik van ons leven. Wat een primitief gedoe!! Er stond een huisje dat als receptie dient maar er was niemand. Op een bordje stond wel mijn naam met een plaatsnummer. Dus we zijn daar maar gewoon naar toe gereden.  De hele camping was uitgestorven. Er stond hier en daar een caravan of camper maar er was niemand te bekennen.  Nadat we de camper op de plek hadden staan hebben we maar eens eerst rondgekeken. Er is geen enkele voorziening, geen stroom, geen water, geen douches, helemaal niets. Toch ligt de camping zo mooi dat we besloten om maar lekker te blijven. We hebben alle voorzieningen immers aan boord en het is maar voor een enkele nacht. Verder is er ook geen enkel alternatief in de buurt dus we moeten wel.

Morgenvroeg vertrekken we weer richting Monument Valley. We hebben er om 15.00 uur een jeep tour met de indianen geboekt.

Reacties

Yvon & John A long time ago

Ja jongens, je moet alle facetten van het leven een keertje hebben geproefd! Gelukkig hadden jullie zelf je huisje bij je, maar ik had er een tank gasoline voor over gehad om jullie gezichten te zien. Maar goed, het landschap maakt veel goed zullen we maar zeggen. De omgeving ziet er weer SUPER uit en heeft veel weg van de andere parken daar in de buurt. Veel plezier met hetgeen nog komen gaat
Y&J

Martijn A long time ago

Haha, dat gezicht had ik ook wel willen zien:)
Gelukkig doet de airco t weer, dat scheelt weer een paar graden in de auto. Veel plezier nog!

Groetjes ons en een poot van de groter wordende ruiz!

Ron, Nathalie en Lars A long time ago

Hahaha wij hadden jullie gezichten wel willen zien ;-)
Niet echt een warm welkom, maar ja zo maak je wat mee!

annette A long time ago

gaat verder alles goed ?jullie maken zo wel wat mee veel plezier nog en liefs van jan en mij gr annette
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!