dag 11 Arches

Door Geert Dors - A long time ago

Vanmorgen hebben we eerst uitgeslapen. Het was 08.30 uur toen we wakker werden. Na het gebruikelijke douchen, aankleden en ontbijten zijn we eerst naar de winkel gelopen om boodschappen toe doen. Dat is het mooie van deze camping. Hij ligt midden in Moab. Gisterenavond hebben we het plaatsje al even verkend en het is heel gezellig.
Na de boodschappen hebben we eerst koffie gedronken en rond 11.30 hebben we de camper weer gestart en zijn we naar Arches National Park gereden. Dit park ligt maar zo'n 5 mijl ten noorden van Moab. Met onze America the beautifull parkpas, die we bij het eerste park voor 80 dollar hebben aangeschaft, mogen we zo naar binnen.
Direkt na binnenkomst kom je weer van de ene in de andere verbazing. Fantastische vergezichten worden weer afgewisseld met enorme rotspartijen. Onze eerste stop is bij de Tower of Babel. Een enorm rotsblok. Vervolgens zijn we doorgereden naar balanced rock. Dit is een enorm rots met daar bovenop nog een rotsblok.


Een klein stukje verder ligt Double Arch.De naam zegt het al. Dit is een dubbele Arch.Arches zijn bogen die door de weersinvloeden van de laatste 100 miljoen jaar zijn ontstaan.


Telkens moet je behoorlijke klauter partijen uithalen om mooie plaatjes te kunnen schieten. Maar dat hebben we er graag voor over.
Onze volgende stop is bij Delicate Arch. Hiervoor moeten we een behoorlijk stuk de berg op klimmen. Met deze hitte valt dat nog helemaal niet mee. Maar we zijn er nu toch dus dit willen we ook zien. Na een flinke klim kwamen we nat bezweet boven op de rots aan en konden we onze foto's en film maken. Rustig de berg weer af naar de auto en eerst even wat verfrissends te drinken. We merken dat we behoorlijk verbrand zijn.
Na deze inspanning hebben we met elkaar afgesproken dat we geen klimpartijen meer doen. We rijden met de camper naar het eindpunt en stoppen onderweg nog regelmatig om foto's en film te maken. Na de laatste stop rijden we rustig weer naar de uitgang van het park. We zijn met ons vieren tot de conclusie gekomen: Arches is een SCHITTEREND park.

Reacties

Yvon & John A long time ago

Morgen luitjes, grappig dat we de zelfde reactie hadden destijds, Arches is zeer de moeite waard om te bekijken. Wij vonden "Park Avenue"(direct de eerste stop als je boven bent aangekomen, met die lange steile wanden) ook heel bijzonder, maar het meest bijzonder zijn natuurlijk toch al die bogen die zo uit het niets in het landschap lijken op te rijzen. Heel bijzonder. En dan te bedenken dat je maar een fractie van het geheel kunt bekijken, want dit nat. Park heeft 2.000 van dit soort feneomenen!! Arches is één van de hoogst gelegen woenstijnen (tussen de 1.300 - 2.000 meter NAP) waarbij de temperatuursverschillen kunnen optreden van 50 graden. Nog leuke dieren gespot? Nu nog Canyonlands Nat. Park en Dead Point. Veel plezier, wij beleven in gedachten onze vakantie weer met jullie mee.
Yvon & John

John A long time ago

Hallo Fam Dors, ja zo te zien een prachtig gebied , mooie foto's geschoten, we vinden het prettig dat jullie zo genieten van jullie vakantie, en verder hebben jullie een goed besluit genomen om niet al te vermoeid te geraken. en wat betreft het verbranden ik denk dat je minimaal factor 50 moet gebruiken. Veel plezier nog
Gr. John & Silvia

m a l n A long time ago

goedemorgen. Ik blijf erbij, wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt. Het lijkt net of we met jullie een beetje mee reizen. Heel leuk. Doe voorzichtig en smeer je goed in, veel liefs en tot morgen.

Dikke knuffel van Lian Nina

nina A long time ago

Ik vind die foto's heel mooi.Was de temperatuur lekker hoog?Die rotsen,wow wat zijn die oud.En die hebben ook een mooie vorm.


Groetjes Nina

Ben A long time ago

Wat een gemak die America the beautifull parkpas. Prachtige indruk gekregen van jullie bezoek aan het Arches park, mooie foto's. Ik kijk weer uit naar jullie volgende prachtige verhaal. Nog veel plezier en op tijd insmeren hoor!!
Groetjes,
Ben

Jolanda Dors A long time ago

Geweldig leuk om allemaal te lezen en wat schrijf je gemakkelijk! Geniet er van en rust lekker uit op z'n tijd.

Liefs

Harrie en Lineke A long time ago

Geert je kunt zo een reisgids samenstellen! Geweldig. wie weet als je gepensioneerd bent kun je zo reisleider worden!We maken de reis zo met jullie mee!
Tot de volgende mail en veel plezier,
liefs ons

christel A long time ago

inderdaad wat mooi geschreven allemaal en ik vond het er ook zpo geweldig mooi uitzien echt toppie
vandaag op 31 juli nu dus heeft daf jullie kaart ontvangen heel erg leuk een bijzondere kaart verder nog heel veel plezier en met die temperatuur kijk goed uit en drink voldoende haahah zus nu zometeen is het weegclubje duim je nog even voor me was thuis weer afgevallen dus wie weet dikke kus van mij en pas goed op jullie zelf liefs de broekjesxxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan