dag 14 Moab - Torrey

Door Geert Dors - A long time ago

Vanmorgen zijn we na 4 dagen Canyonlands campground weer vertrokken uit Moab. We hebben hier een schitterende tijd gehad. Het was een geweldige camping, eigenlijk midden in Moab. En de omgeving was helamaal schitterend. Maar aan alles komt een eind en we willen nog zoveel zien dus op naar de volgende bestemming, Capitol Reef.
Vanuit Moab vertrekken we in noordelijke richting tot we op de I-70 west komen. Deze volgen we tot we de afslag naar de US-24 krijgen. Na een tijdje komen we het bord tegen van Goblin State Park. Deze afslag nemen we en na een mijl of 7 komen we bij de ingang van het park uit. Normaal gesproken staat er bij de ingang van een park een huisje, waarin een ranger de toegangspas controleert of het intreegeld int. Het huisje staat er wel maar er is geen ranger te bekennen. Er hangt een kastje met daarin allemaal envelopjes. Aan de buitenkant hang een papier. Hierop staat dat je het intreegeld in een envelopje moet doen., een paar gegevens op het envelopje moet invullen en vervolgens het envelopje in de daarvoor bestemde brievenbus moet deponeren. Op het bord kunnen we lezen dat het entreegeld slechts 7 dollar bedraagt. Dus wij hebben keurig gedaan wat er gevraagd werd en zijn vervolgens het park ingereden.
Op een gegeven moment kom je bij een parkeerplaats. Hier parkeren we de camper en lopen een paar meter naar het begin van een soort vallei(tje). Wat we daar zien is bijna niet te beschrijven. De hele vallei staat vol met Goblins. Dit zijn allerlei figuren die door de natuur zijn gemaakt. Met een beetje fantasie, en dat hebben we, herken je daar allerlei figuren in. Zo zien we kabouters, dolfijnen, paddenstoelen en nog veel meer.  Helemaal achterin, tegen de bergwand, zie je met een klein beetje fantasie een hele beeldengroep. Echt een fantastisch park.
Ook hier is het weer bloedheet. In de papieren lezen we dat het hier in de zomer met gemak 40 graden kan worden. Nou, vandaag is weer zo’n dag. We hebben hier een uurtje rondgelopen en hebben toen op een overdekte picknick plek even lekker wat gedronken met een stuk gebak er bij.

Vervolgens zijn we de US-24 weer opgereden, richting Capitol Reef. In het plaatsje Hanksville gooien we de tank nog maar eens weer vol. Hanksville is een plaatsje met 5 huizen en waarschijnlijk een kerk en een kroeg maar wel met 2 tankstations. Vanaf Hanksville noemt men de weg hier Scenic byway 24. Dit geeft aan dat het een hele mooie route moet zijn. En we vonden de weg voor Hanksville al zo mooi!
Op een gegeven moment zien we het bord dat aangeeft dat we het park inrijden. Een huisje met ranger zien we echter niet. Misschien komt dit omdat de US-24 een doorgaande weg is. Vlak langs de weg zien we ineens een groep(of noem je dat een kudde?) berggeiten. We rijden net bij een parkeerplaats dus snel even stoppen voor de nodige foto’s en film. Als we verder rijden zien we ineens een fruitgaard. Er staat een bord bij, waarop staat dat je zelf mag plukken, afwegen en betalen. Er staan appelbomen en perzikbomen. We plukken even wat betalen natuurlijk en rijden dan weer door.  De route door het park is zo schitterend mooi dat we besluiten om gewoon door te rijden. Na een half uurtje rijden we het park weer uit en besluiten we door te rijden naar onze camping in Torrey. Hier krijgen we een schitterend plekje met uitzicht op de bergen.
Er is een schitterend winkeltje op de campground, waar de dames een paar leuke souvenirtjes kopen. We nemen nog even een lekker plons in het zwembadje, nemen wat te drinken en beginnen tenslotte aan het schrijven van ons dagelijk verhaal. Wij hebben vandaag in ieder geval genoten en we hopen dat jullie dat bij het lezen van dit verhaal ook doen.

Reacties

nina A long time ago

was het leuk?groetjes nina

anita A long time ago

Zo te lezen hebbben jullie weer heel wat gezien. Ben benieuwd hoe de foto's zijn van dat valleitje waar die dolfijn en andere dingen staan. Kan niet wachten als we straks als jullie thuis zijn hoe de film en de foto's zijn geworden. Een hele fijne dag morgen weer en tot horens . doei uit gieten.

hetty A long time ago

zo te lezen hebben jullie het prima naar de zin ik heb nog niet alles nagelezen maar ik hoor de verhalen wel als jullie weer thuis zijn. wij staan nu op een camping iop de veluwe en hebben weer onbeperkt internet en kan jullie vanaf nu weer volgen. ook wij hebben het goed naar onze zin en wij gaan regelmatig een tochtje maken op de fiets.De afgelopen week hebben we het lekker gehad en zijn vaak aan het strand geweest en dat voor nederland. Heel veel plezier nog en ik volg je weer

Geert Dors A long time ago

Nina,

Het was heel leuk. Ik heb even 2 foto's in het fotoalbum gezet.

Groetjes,
Elly en Geert

christel A long time ago

hallo wat een leuk verhaal met zon leuke dag ik sta er steeds weer van te kijken en wat een vertrouwen hebben ze in de mens dat je het geld in een envelope mag doen zal hier niet kunnnnen haha maar goed fijn dat jullie het wel doen ahhaah en nogmaals veel plezier en op na het volgende verslag liefs van hier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan