dag 20 Beatty - June Lake

Door Geert Dors - 14-08-2012 05:08

Vannacht  was het weer bloedheet. Om 7 uur vanmorgen was het al weer 26 graden. Met dat soort temperaturen valt het niet mee om te slapen. We waren dan ook geregeld wakker vannacht. Daarnaast hoorden we regelmatig het blaten van een ezel. Nee, ik heb niet te veel gedronken. Het was echt een ezel die we hoorden. We waren dus al om 7 uur wakker en na een lekker ontbijtje hebben we weer een heerlijke douche genomen. Van alle campings die we tot nu toe gehad hebben is dit denk ik wel de mooiste douche.
Om 9 uur zijn we vertrokken richting June Lake. We rijden eerst een stuk langs Death Valley via de US-95. Voorbij Death Valley nemen we de 266, de 264 en de 6. Nog steeds is het een kaal gebied en nog steeds is het bloedheet. Als we op de 264 rijden ligt links van ons de Sierra Nevada. Een enorm berggebied met bergen van enorme hoogtes. Zo zien we White Mount Peak, met een hoogte van 14.246ft, zo’n 4700 mtr. is dit een enorme berg.
Inmiddels zijn we ook eindelijk weer uit het droge en kale woestijngebied. Als we op de 120 rijden komen we door het Inyo National Forest. Een prachtig bosgebied. Plotseling zien we aan onze rechterkant het enorme Mono Lake opdoemen. De 120 is trouwens een bijzondere weg. Als je hier op rijdt denk je dat je in een achtbaan zit. De weg zit vol met hobbels. Als je sommige hobbels oprijdt, kijk je in de blauwe lucht en is het maar afwachten wat er achter de hobbel zit. Dat geeft soms het gevoel dat je in een hele snelle lift zit die in een keer tot stilstand komt. Wel lachen hoor.
Aan het eind van de 120 gaan we linksaf de 395 op.  Na 6 mijl komen we in June Lake. We zijn er echter nog niet. Ook hier zien we een behoorlijk meer. Wij moeten nog een stuk doorrijden tot bijna aan de andere kant van het meer. Daar vinden we onze campground, Silver Lake Resort. We krijgen hier het mooiste plekje van de camping, met zicht op het meer.
Op het moment dat ik dit stukje zit te typen is het 16.30 uur. Tussen ons en het meer loopt nog een weg waar af en toe wat verkeer overheen komt. Plotseling zien we een hert met een jong over de weg lopen. We zijn te laat voor een foto maar dit hebben we toch mooi weer meegemaakt.
Morgenvroeg vertrekken we hier weer. We gaan dan eerst naar Bodie. Dat is een zogenaamde Ghost Town. Een verlaten stadje waar we, naar we hopen, hele mooie foto’s kunnen maken. Daarna gaan we naar Yosemite. Daar blijven we 3 dagen staan op North Pines campground, midden in het park.

Reacties

John 14-08-2012 08:58 {{button-9251}}

Goedemorgen Fam Dors, ik heb weer genoten van het mooie verhaal dat Geert heeft geschreven, en ja als je s'morgens wakker wordt van het blaten van een ezel is dat net een man met slaap apneu, dus Elly dan kun je hier al vast aan wennen.
Ha, ha nog veel plezier in Yosemite .

anita 14-08-2012 09:07 {{button-9253}}

Fijn om weer wat van jullie te horen. Je gaat het wel missen, als er sóchtends geen berichtje is. Een mooi verhaal weer hoor Geert!
Gauw de rest lezen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan