dag 22 Yosemite

Door Geert Dors - 14-08-2012 05:13

Vanmorgen hebben we eerst eens lekker uitgeslapen. Wij zijn om 08.30 uur opgestaan. Na het gebruikelijke ochtendritueel, behalve het douchen dan, lopen we eerst naar het Visitor center. Hier kijken we of we ergens wifi kunnen vinden. Nee dus. Daarna lopen we door naar de plek waar we
4 jaar geleden ook hebben gestaan om een mooie foto te maken van de Upper en Lower Falls. Dit zijn 2 watervallen die je vanaf deze plek precies onder elkaar kunt zien vallen. 4 jaar geleden waren we hier eind april. Toen kwam er heel veel water naar beneden. Dit keer komt er geen druppel naar beneden.
Dan stappen we in de bus die ons naar de stop bij Mirror Lake brengt. Men heeft een geweldig bus systeem opgezet in Yosemite. Er zijn 2 verschillende lijnen die naar 2 gedeelten van het park rijden. De ritten zijn gratis. Hiermee wordt voorkomen dat er heel veel verkeer door het park rijdt. Daarnaast is het heel prettig dat de bussen zijn voorzien van airco. Het is hier namelijk nog steeds heel erg warm. We schatten dat het vandaag weer zo’n 35 graden is.
Als de bus stopt bij de halte voor Mirror Lake stappen we uit. Van hieruit is het nog een mijl lopen naar het meer. Als we daar aankomen blijkt dat er helemaal geen water in het meer staat. Jammer, want we waren best aan een verkoeling toe. Bij het droge meer komen we in gesprek met een Amerikaans stel. Zij vertellen ons dat er heel erg weinig sneeuw is gevallen de afgelopen winter. Dat verklaart waarom er geen water in het meer staat. Het meer bestaat normaal gesproken alleen uit smeltwater. We lopen dus maar weer de mijl terug naar de bushalte. Na 3 minuten wachten komt de bus er aan en brengt ons terug naar de camping.
Op de camping aangekomen zetten we eerst even een lekker bak koffie. Na de koffie nemen we even wat rust. We lezen even wat of doen even de oogjes dicht. Daarna heeft iedereen zoveel last van de warmte dat we besluiten om even naar de Merced rivier te lopen. Deze rivier loopt precies langs de camping, voor ons zo’n 100 meter lopen. Ook deze rivier wordt gevoed door smeltwater en is dus behoorlijk koud. In tegenstelling tot Mirror Lake staat er wel water in de rivier. Omdat we zoveel last van de warmte hebben besluiten we om de rivier in te gaan om af te koelen. Heerlijk. Nadat we een paar minuten tot ons middel in de rivier hebben gestaan, besluiten Elly en ik om dapper te zijn er helemaal onder te gaan. Hier wordt je een ander mens van. Na een poosje besluiten we dat het mooi is geweest en gaan we terug naar onze plek. Nu is het weer prima uit te houden. We nemen op jullie eerder advies even een lekker drankje en terwijl ik dit verhaal zit te typen zijn Elly en Hans bezig om het eten voor straks voor te bereiden. We hebben een heerlijke rustige dag gehad.

 

Reacties

John 14-08-2012 09:11 {{button-9255}}

Hoi Fam Dors , een rustig dagje is ook prima en de verkoeling in het meer heeft jullie goed gedaan ( geen krokodillen gezien )
Veel plezier nog.

anita 14-08-2012 09:24 {{button-9260}}

Hoi Hoi.
Gelukkig was het riviertje niet droog. Direct erin gesprongen of alleen de pootjes gekoeld?
Een gezellige tijd nog samen.
Kusje van nina lian
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan