dag 25 Sequoia - Pismo Beach

Door Geert Dors - 14-08-2012 18:26 We hebben heerlijk geslapen. Het is inderdaad afgekoeld vannacht. Om 9 uur rijden we weg van de camping en rijden we weer dezelfde weg als gisteren. We rijden net 5 minuten als we plotseling iets voor ons zien: EEN BEER!!! Het is een jong en als je dat ziet dan weet je dat er ook een vader of moeder in de buurt moet zijn. We stoppen midden op de weg, er is toch weinig verkeer. Snel pakt iedereen zijn fototoestel of filmcamera en ja hoor, we zien moederbeer met 2 jongen op ongeveer 10 meter van de kant in het bos. We proberen zo veel mogelijk foto’s en film te maken. Na een paar minuutjes lopen de beren verder het bos in en rijden wij weer door. Het is dan toch nog op de valreep gelukt. We hebben beren gezien. We dalen verder totdat we het park uit zijn. Voorbij Visalia komen we weer in een gebied met allemaal fruitbomen. Ook hier weer bomen zover je kunt kijken. Op een gegeven moment rijden we de 41 op. Het is hier nog steeds bloedheet en waarschijnlijk ook al heel lang droog. We zien enorme uitgestrekte grasvlaktes die helemaal geel zijn. Geen drup water te bekennen. Geen sloot, rivier niets. Wat je hier wel ziet zijn hele mooie ranches. Enorm groot en meestal met een prachtig huis erop. Ergens tussen Shandon en Creston stoppen we even voor een kopje koffie. We staan op een parkeerplaats bij een cafe. De dames zetten even een lekkere kop koffie. Hans en ik lopen even naar buiten. Tsjonge wat heet. We staan naast een soort monument. Als we dit nauwkeuriger bestuderen blijkt dat dit een monument is ter nagedachtenis aan James Dean, de acteur, die hier op 30 september 1955 met zijn Porsche is verongelukt. Hoe krijg je het voor elkaar om juist hier te stoppen. Na de koffie rijden we door naar onze camping in Pismo Beach. Deze camping ligt aan de Pacific Ocean. Als we hier aankomen valt meteen op dat het een stuk koeler is dan we de laatste 24 dagen gewend zijn. Het is 26 graden, een verademing. Hier blijven we 2 dagen en proberen we alle indrukken die we de laatste 3 weken hebben opgedaan een beetje te verwerken.

Reacties

Ria en nico 14-08-2012 20:07 {{button-9293}}

Hoi daar,
We hadden de verhalen al gemist .Wat mooi dat jullie de Sequoia,s hebben gezien wij hadden ze niet gezien toen . Dat spijt me nog steeds.

Groet nico

Martin en Roos 14-08-2012 20:49 {{button-9296}}

Lieve mensen wij willen jullie alvast bedanken voor de mooie verhalen de prachtige foto's van jullie mooie trip door Amerika.We zullen het volgende week gaan missen, maar zijn dan natuurlijk ook heel blij dat jullie weer goed en gezond op nederlandse bodem zijn gearriveerd.Geniet nog van de laatste dagen en we blijven jullie tot de laatste dag volgen. Lieve groetjes xxx

John en Yvon 14-08-2012 22:01 {{button-9302}}

Lieve Elly en Geert.Ook wij hebben jullie verhalen gemist afgelopen dagen. Wel veel herkenning dat je gewoon een paar dagen geen internet hebt. Jullie genieten volop en wij genieten met jullie mee.Patrice zal jaloers op jullie zijn die heeft in onze vakantie alsmaar gezegd ik wil een beer zien.Wij hebben deze in elk geval niet gezien. Lieverds wat een belevenissen weer allemaal. Geniet er nog een paar dagen van. Wij wensen jullie een goede thuisreis en tot gauw.
Liefs John en Yvon
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan