Death Valley

Door Rick en Diane - A long time ago Vanmorgen erg vroeg vertrokken omdat we een lange trip voor de boeg hebben. Onderweg hebben we een ontbijtje gegeten in een typisch American family restaurant in Bakersfield. Daarna de tocht via de highway naar Death Valley vervolgd. In elke boek staat dat je Death Valley niet zonder volle tank benzine en water in moet gaan. Wij hadden niet gedacht dat de afstanden binnen dit park zo groot zouden staan. De tankmeter begon aardig te zakken voordat we in het park waren. Gelukkig kwamen we een minidorp tegen met een gasstation zodat we de tank konden vullen. Eenmaal in Death Valley aangekomen reden we naar Badwater dit is de heetste plek op het westelijk halfrond en het laagste punt van de USA 85 m beneden zee niveau. Het water is niet giftig maar door al de zouten en mineralen ook niet drinkbaar. In Death Valley kun je een half uur rijden voordatje een keer een auto tegen komt......
De omgeving is dor, bergachtig tussen de bergen liggen zoutvlaktes.
De bergen hebben verschillende kleuren, doordat veel bergen een rood kleur hebben wordt Death Valley door de indianen de plek genoemd waar de aarde kookt ook omdat het er zo warm is.
Aan het einde van Death Valley zagen we een begin of eind van `the strip`van Las Vegas. Nog een klein stukje dachten wij. Helaas 25 mijl is best een eind.

Al met al was deze dag erg vermoeiend.

Binnenkort meer nieuws vanuit Las Vegas

Rick en Diane
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!