Yosemite Park

Door Rick en Diane - A long time ago
Om  een uur of acht de wekker af laten gaan maar we waren al wakker voordat deze het juiste tijdstip bereikt had. Na een gratis ontbijt zijn we op tijd vertrokken richting Yosemite. Zelfs in de ochtend (om een uur of negen) is het al druk op de weg in en rond San Francisco. Maar we zijn op de goede weg terecht gekomen. Met de kaart komen een heel eind je hoeft alleen maar goed te kijken naar de nummers van de wegen en appeltje eitje is het dan. Toch presteren wij het om een keer verkeerd te rijden, je hebt nl dezelfde nummers van de wegen maar dan andere richtingen. Tip voor de volgende dagen kijk naar de juiste richting.
Na een aantal uur rijden zijn we aangekomen bij het park. Meteen in het begin zijn de watervallen Lower and Upper Falls. Verder rijdend komen we aan bij steile graieten wanden en diepe dalen met wilde rivieren. We moesten veel klimmen en dalen over de bochtige wegen. Het viel wel op dat er weinig tot geen vangrails bestaan in dit gebied. Terwijl er toch best diepe dalen te zien zijn. Het is best spannend om de hele dag over deze wegen te rijden. Onderweg kwamen we veel sneewu tegen waardoor een aantal wegen afgesloten waren.
Tegen de avond kwamen we aan in Oakurst waar ons hotel was. Oakhurst is een klein plaatsje met ongeveer 3000 inwoners, bijna elke inwoner heeft een eigen gasstation en eettentje zoveel MCS FFC Burger King Dennies. WIj hebben lekker gegeten bij een Mexicaans restaurant natuurlik veel te veel maar je kan er een doggy bag krijgen.

Greetz Rick & Diane

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!