zondag 15 juni

Door Rob & Mary Kempers - 16-06-2008 21:50
Vroeg opgestaan want we hebben een Grizzly dagtour geboekt ($525) vanuit Telegraph Cove.
Met 9 mensen en twee gidsen stappen we om 07:00 uur aan boord van een snelle overdekte motorboot die ons door passages van VanCouver Island loods naar een gebied waar Grizzly’s voorkomen. Onderweg zeeleeuwen gespot en vervolgens overgestapt ( en ons voorzien van een rood warme overall)

op een open boot welke ons dichtbij de Grizzly’s kan brengen. Inmiddels zijn we dan ruim 2 1/2 uur verder want het is best een behoorlijk stuk varen met hoge snelheid. Al vrij snel zagen we twee jonge Grizzly’s , daar we hebben we toch wel een poosje naar zitten kijken en foto’s kunnen maken.

Vervolgens vaarden we naar een ander gebied en daar zagen we tot ieders genoegen een grote zwarte mannetjes Grizzly’s die zich toch wel snel uit de voeten maakte, we hebben hem nog wel zien zwemmen. Aan de andere kant stond het vrouwtje (licht bruin gekleurd). Daarna volgde een lunch op een steiger waar de dichte boot lag afgemeerd en daarna zijn we eigenlijk via kleine zijriviertjes (hier zaten inmiddels al kleine zalm visjes) weer teruggevaren naar Telegraph Cove en onderweg nog een zwarte beer gespot en de nodige Eagles.
Grizzly beren zijn toch wel uniek in hun soort en niet zo makkelijk te spotten daarentegen zijn de zwarte en bruine beren makkelijker en in een groter gebied te zien. Alle beren die we op het vaste land hebben gezien behoorden tot de groep black bears.
Hier in het gebied van Telegraph Cove stikt het ook van de Bold Eagles, een prachtige roofvogel met een spanwijdte waar een KM Boeing jaloers op is.
In de namiddag (17:00 uur) terug in TC en besloten om hier nog een nacht te blijven en er lekker buiten de deur vis te gaan eten.
Morgen dan maar iets meer km rijden en afzakken richting Victoria.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan