14-6 ClearWater

Door Wendy & Marco - 19-06-2008 02:45 Na de wedstrijd van vrijdagmiddag en ons internetverhaaltje zijn we na het eten nog even bij de Athabasca Falls langsgeweest. Weer even terug richting Banff de hw 93a op. Een oude weg dwars door de wildernis! Hobbelend gingen we onze weg. De waterval was SCHITTEREND! Het water spoot wild door een kloof heen. (nu merk ik dat ik wat vaak het woord schitterend heb gebruikt in ons verslag..maarja ook niet echt zo vreemd als je door dit land trekt! Maar ik zal proberen om wat orgineler te zijn in het vervolg)
Op de terug weg (na 18.00 uur) bleven we allert op wilde dieren...en...jawel...we werden beloond. Midden op de weg liep meneer Cayote met zijn nieuwe vriendin! Deze beestjes zijn erg snel, maar omdat ik inmiddels ben vergroeid met mijn camera heb ik nog wel een flits van eentje kunnen vastleggen!

De volgende dag gingen we op advies van het reisburo om 7.00 vertrekken richting ClearWater. Onderweg 3 elanden gezien! Wel van een verre afstand, maar mijn telelensje heeft weer aardig werk verricht dus je kunt uit de contouren wel opmaken dat het om een eland gaat...... Verder de Hw 5 op en wie kwamen we daar tegen. Bella beer met haar 2 jongen. Helaas was mama beer errug voorzichtig dus we hebben alleen nog 1 van haar jong kunnen vastleggen. Voordat hij achter mama Bella de bosjes in liep, keek hij nog even nieuwsgierig achterom en ging hij op zijn achterpoten staan...en beste mensen....DAT PLAATJE STAAT OP ONZE CAMERA!!! Zitten jullie al te kwijlen.
Verder langs de weg geen wild meer gespot, maar wel weer een mooie route! We kwamen rond 14.30 uur al in ClearWater aan en hebben daar een prima camping gevonden aan de DutchLake. Nu hoor ik jullie lezers al denken: Ha, Dutch Lake, dat waren Nederlanders...." Nope, het meer heette zo, waar de camping aan lag en nu had deze canadees besloten daar een camping naast te plaatsten en tja dan schijn je het maar Dutch Lake te noemen... Aangezien we dus nog tijd zat hadden deze dag, maar eens een wasje gedraaid. We merkten n.l. onderweg dat we wat afwijzend behandeld werden wanneer we te dichtbij kwamen en dachten vandaag de oorzaak maar eens goed aan te pakken! Verder heerlijk in de zon (jawel deze was eindelijk aanwezig) genoten. Na het eten nog een wandeling gemaakt en uiteraard had ik mijn camera weer bij me....toen opeens Marco me bij m'n arm greep..... Hij wees naar links en daar keken 2 donker, zwarte ogen ons scherp aan. Rustig liepen we naar achter om het beest niet boos te maken. Ik greep naar mijn camera en heb met mijn telelens een mooi plaatje kunnen nemen van......een SLANG! Jawel, dat was ons een week geleden dan niet gelukt, maar nu wel. Het was wel geen ratelslang (denken wij) want hij ratelde niet, maar hij was wel spectaculair. (misschien moet ik eerlijkheidshalve vermelden dat het om een babyslangetje gaat...maar op de foto lijkt hij heeeeeeel groot)
Tijdens onze wandeling hoorde we de cayote in de bossen huilen, gaaf! Dat beloofde een mooie rit te worden morgen door het Wells Gray park heen!
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan