15-6 Wells Gray Prov Park /ClearWater

Door Wendy & Marco - A long time ago Deze ochtend ons in het net gestoken, want...we gingen een canadese kerkdienst mee maken! We hadden er gisteren al een gespot en om 10.00 uur zou de dienst beginnen. Het was een klein wit gebouw. De mensen die er naar binnen stapte waren errug kleurrijk. Het was net of we in een scene van FlyingDocters waren beland! Een opa van 80, liep naar binnen met een flammende geel/rode bloes aan, in het midden zat een man met een trainingsjack uit de jaren 70, verderop zat een 55+ met een baseballpetje op! Echt Fantastisch! De dienst begon en wij waren benieuwd wie nu de dominee zou zijn, want dat was niet te zeggen tussen deze kleurrijken mensen. Op een gegeven moment stapt daar een volslanke man van 70+ naar voren, met een grote bril, een vissers chilet met van die zakjes overal, spijkerbroek, en om het geheel af te maken een grote goude ronde speld onder zijn kin om zijn bloes bij elkaar te houden! FANTASTISCH! De dienst was goed en we gingen weer een stuk wijzer de kerk uit. De muziek bestond uit een volslanke dame die op de piano tingelde en haar vol slanke zoon die op de gitaar speelde! Echt 'country'. Na de dienst kregen we van Heleen een stuk cake, die ze gemaakt had speciaal voor vaderdag! Aan de maatjes in de kerk te zien grijpen ze hier iedere gelegenheid aan om gezelligheid te combineren met eten, want 1 van de mededelingen was dat iedereen volgende week een salade mee moest nemen voor de bbq! Lache he!
Leuke belevenis dus weer! Na de dienst onze nette kleding weer verruild voor onze survivalpak en Wells Gray Park in gereden. Dit is een doodlopende weg die eindigd op het meer ClearWater. Onderweg de volgende bezienswaardigheden gezien:
Spahats Fall; Mooie brede hoge waterval, Green Mountain Viewing Tower (toren waar je het park mee kan overzien), The Mushbowl (ruig water waar je over heen gaat met een brug), Helmcken Falls (Enorme waterval, moet je echt gaan bekijken!), Wandeling van 1.5 uur bij Baily's Chute / West Loop Trial (3 watervallen en verschillende meertjes onderweg). Om 19.00 uur bij het meer, aan het einde van de autoroute en daar een eenvoudige camping zonder service genomen.

Onder het afwassen zag ik opeens uit mijn ooghoeken iets bruins voorbij schuiven...zouden we dan toch eindelijk die GRIZZLY gaan zien. Ik boog me nog verder naar het raam en daar stond.....een jong hertje rustig te grazen naast onze camper...schattig he! Helemaal "in to nature" dus!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!