19-6 CampbellRiver

Door Wendy & Marco - A long time ago Vandaag blijven we in CampbellRiver. We liepen nog 1 dag voor op ons oorspronkelijke schema, dus wilde we die graag hier opmaken. We hebben een boot safari geboekt bij Aboriginal Journeys Wildlife Viewing & Adventure Tours. Omdat we bij Thunderbird op de camping stonden kregen we aardig wat korting (handig om te weten!) We kregen een tour over het water van een echte "local". Garry heette onze gids en was opgegroeid in CampbellRiver en al vanaf kind-zijn bekend met de wateren. Hij wist enorm veel te vertellen over de historie, cultuur en natuur. Hij liet ons allerlei aardigheden zien, die een gewone tourgids voorbij zou razen! Het was errug nat weer helaas, maar Garry vertelde ons dat het geen invloed had op het wel/niet zien van dieren. Helaas hebben we toch geen beren of orca's gezien. Er werd ons verteld dat het walvissen seizoen pas in juli begint dus dat de kans om deze te zien errug klein was. Achteraf heeft hij ons wel de tip gegevens dat er wel orca's al gezien waren bij Victoria (er is nog hoop!)

Wat we wel gezien hebben? Echt een heleboel Zee Arenden. Deze waren te vinden bij de "Ocean Rapids" Wanneer het getij rond de eilanden gaat keren botsten de stromingen tegen elkaar en krijg je soort draaikolken. Errug gevaarlijk om door heen te varen en onze gids vertelde ons dat je ervaren moet zijn om hier goed door heen te komen. Er waren al verschillende vissers hierdoor omgekomen. Maar onze ervaren gids Garry loodse ons er WEL doorheen. Echt GAAAAAAAF! We raasde zo langs meters groten draaikolken en botste zo over de golven tussen de kolken heen! Wanneer er een stroom vissen in zo'n stevige draaikolk komt, worden ze met zo'n snelheid naar beneden gezogen dat ze hetzelfde effect krijgen als een duiker die te snel naar beneden gaat (ingewanden onploffen en je gaat dood) Dit was ook dus gebeurd met een enorm grote groep haringen. Garry onze gids had nog niet eerder zoveel doden vissen gezien, die gegrepen waren door deze stroom. Gevolg was dat er echt een enrome zwerm zee arenden bezig waren om hun buiken te vullen! We hebben de zee arend dus in actie gezien en konden mooie plaatjes schieten! Tevens hebben we 2 soorten dolfijnen gezien. De 1 was te vlug om op mijn camera te krijgen en de ander wilde maar geen salto voor me maken. Hier dus geen spectaculaire foto van kunnen maken, maar wel enorm genoten. Ze vlogen gewoon langs onze boot heen!
Bij deze trip zat ook een lunch inbegrepen en als we onze gids Garry moesten geloven dan kwam het bij de beste bakker van CampbellRiver vandaag...en inderdaad heerlijke broodjes.
De rit was 6 uur lang, de hele dag. Kom je ooit in Canada en wil je wild spotten met de boot:
1-Boek bij Garry, hij weet echt alles van de omgeving
2-sept en okt is grizzly seizoen en juli en aug zie je de orca's en walvissen. Hij kan je dan in de genoemde periode 101% garranderen dat je de betreffende beestjes te zien zult krijgen, naast uiteraard de beestjes die we nu ook hebben gezien! Hij weet precies waar ze te vinden zijn!

Nu zitten we met een rozige kop achter de computer nog na te genieten! Foto's krijgen jullie achteraf nog een keer. Die zal ik, wanneer we weer thuis zijn er bij plaatsen aangezien het te lang duurt op ze op de computer nu te plaatsten (overzetten op usb-omzetten naar juiste grootte-ophalen bij tioga site-etc....)
Morgen naar Tofino

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!