20-6 Tofino

Door Wendy & Marco op Vanochtend eerst alles weer op orde gebracht (laden van water en lossen van....de toilet) en vervolgens richting Tofino gegaan. Rond 9.30 uur reden we weg. Geen spectaculaire route achter de rug en we waren rond 14.30 uur in de buurt van Tofino, waar we een wandeling naar het strand startte. Na een prachtige wandeling door een regenwoud kwamen we aan op het strand. Het bos bestond uit  mega bomen (cedar tree), die grotendeels bedekt waren met een laag groen mos en stonden tussen mega kroppen sla en varens. Hierna lekker over het strand gebanjerd met de verrekijker op scherp, want je weet maar nooit of je een walvis gaat tegenkomen. De stranden zijn bezaaid met grote boomstammen en hier en daar verderop een klein eilandje dat met vloed midden in zee komt te staan. Het was lekker weer dus goed te doen op het strand. Rond 17.00 zijn we een camping gaan zoeken en kwamen terecht bij Camping Crystal Cove in Tofino. Prijzig, maar wel errug luxe! Gratis internet, kopje koffie, tv (jippie voor de voetbal morgen..), en warme douche! De camping grenst aan het strand, dus na installeren weer over het strand gelopen en wat kwamen we tegen...neehee nog geen walvis of zeehond maar wel een zee-anemoon en mooi krabbetje. Vanavond nog even Tofino in geweest en we hebben het idee dat hier voor het grotendeel nog wel indianen leven. Je komt er veel tegen tussen de blanken op straat. Over het algemeen zijn de indiaanse mensen erg vriendelijk, zeggen je altijd spontaan gedag!

We blijven hier voor 2 nachten, gaan morgen de oceaankust afstropen voor WILD LIFE! Besloten geen walvissentoer hier te doen. Orca's zijn namelijk in deze periode te vinden bij Victoria en hier is de walvissen migratie nog niet begonnen (dat is in juli pas) dus we houden ze nog even te goed.
Trouwens even tussendoor een walvissen tip. Ga je walvissen kijken, doe het dan in de middag! De ochtend toer heeft dan al doorgegeven waar er walvissen zijn en je bent er dan zeker van dat je walvissen gaat zien aangezien de verblijfplaats van de walvissen dan bekend is!
In Tofino zijn wel het hele jaar door kleinere walvissen te zien, die trekken niet door, maar ja wij gaan voor The Killer Wale!! (de Orca dus)


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden