Dag 3, 29 mei 2008

Door Kramer - 31-05-2008 01:15 Nu echt geen haast met opstaan, maar door het tijdsverschil toch klaarwakker om 7.30 uur.
Suus kon haar vriendje nog even zien voordat hij naar zijn werk ging en onze gastfamilie gingen ook allen aan het werk, zodat wij de omgeving op aanwijzingen van Suus konden gaan verkennen. De gastfamilie heeft vrijdag en maandag vrij genomen om ons nader kennis te laten maken met de omgeving.
Wij hebben Bill Clinton Center vanaf de buitenkant bekeken en de daarbij behorende shop van binnen, typical American!! Het centrum krijgt een echte facelift om de naar de buitenwijken uitgeweken shops, de onvermijdelijke Malls, weer een nieuwe invulling te geven met een stukje cultuur maar met name met restaurants, die je overigens al overal en nergens tegenkomt. Het is ongelooflijk hoeveel eetgelegenheden er zijn, hetgeen in een echt kapitalistisch systeem de prijzen ook laag kan houden. Met 4 personen uit eten voor 45 dollar inclusief tip is voor ons ongekend,  het is dus geen wonder dat er in veel gevallen wat te veel kilo's aan de Amerikaan zit!! 

's Avonds was er een theatervoorstelling waarbij een huisvriend het hoofd van de vrijwilligers is om de plaatsbewijzen etc te controleren. Het was een besloten voorstelling, dus wij konden geen kaarten kopen maar een Amerikaan kan ook inventief zijn dus werden gebombadeerd als vrijwillegers en konden de programma's aan de bezoekers uitdelen waarna wij de voorstelling mochten bezoeken. Een  verhaal over de vroegere steenkoolmijnen in West Virginia in zuidelijke zangvorm gebracht, heel bijzonder.
Om 22.00 uur weer thuis en nog een glaasje gedronken terwijl de huisvriend , die er tegenover woont direct naar bed ging, want het was al laat!!!
Mijn sigaar en extra biertje heb ik daarna nog maar even genoten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan