Dag 3, 29 mei 2008

Door Kramer - A long time ago Nu echt geen haast met opstaan, maar door het tijdsverschil toch klaarwakker om 7.30 uur.
Suus kon haar vriendje nog even zien voordat hij naar zijn werk ging en onze gastfamilie gingen ook allen aan het werk, zodat wij de omgeving op aanwijzingen van Suus konden gaan verkennen. De gastfamilie heeft vrijdag en maandag vrij genomen om ons nader kennis te laten maken met de omgeving.
Wij hebben Bill Clinton Center vanaf de buitenkant bekeken en de daarbij behorende shop van binnen, typical American!! Het centrum krijgt een echte facelift om de naar de buitenwijken uitgeweken shops, de onvermijdelijke Malls, weer een nieuwe invulling te geven met een stukje cultuur maar met name met restaurants, die je overigens al overal en nergens tegenkomt. Het is ongelooflijk hoeveel eetgelegenheden er zijn, hetgeen in een echt kapitalistisch systeem de prijzen ook laag kan houden. Met 4 personen uit eten voor 45 dollar inclusief tip is voor ons ongekend,  het is dus geen wonder dat er in veel gevallen wat te veel kilo's aan de Amerikaan zit!! 

's Avonds was er een theatervoorstelling waarbij een huisvriend het hoofd van de vrijwilligers is om de plaatsbewijzen etc te controleren. Het was een besloten voorstelling, dus wij konden geen kaarten kopen maar een Amerikaan kan ook inventief zijn dus werden gebombadeerd als vrijwillegers en konden de programma's aan de bezoekers uitdelen waarna wij de voorstelling mochten bezoeken. Een  verhaal over de vroegere steenkoolmijnen in West Virginia in zuidelijke zangvorm gebracht, heel bijzonder.
Om 22.00 uur weer thuis en nog een glaasje gedronken terwijl de huisvriend , die er tegenover woont direct naar bed ging, want het was al laat!!!
Mijn sigaar en extra biertje heb ik daarna nog maar even genoten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!