Dag 6, 1 juni 2008

Door Kramer - 08-06-2008 01:45 Vandaag was de planning met 2 snelle motorboten, die achter in de tuin staan naar de meren te gaan die hier in overvloed aanwezig zijn. Maar de weervoorspelling is niet goed en geeft heavy winds en zware regenbuien aan. Rond 12.00 uur vertrekt de buurman naar een afscheidslunch van een van de exchange students, Susanne stapt op het laatste moment bij hem in omdat het een van haar vriendinnen betreft. Later blijkt dat wij allen uitgenodigd waren, weer een voorbeeld van perfecte organisatie!!.
Per saldo zaten wij de hele dag binnen/buiten te wachhten op de dingen die zouden gaan komen. En inderdaad tegen 14.30 uur begon het plotseling heel hard te waaien, stormachtig met direct daarop volgend zware slagregen en forse donderslagen. Bij de eerste de beste donderslag viel het licht uit, dus geen airco meer en allerlei andere dingen die zo normaal zijn als je stroom hebt. De windrichtingen wisselden meerdere malen met 90 graden binnen een seconde, dus inderdaad geen weer om op een meer te zitten in bootje. Na ongeveer ruim een uur was alles weer normaal alleen kwam de zon niet terug en bleef de temperatuur ook laag.
Overigens was de airco ook niet meer nodig omdat de temperatuur daalde van ongeveer ruim 30 graden naar rond de 20 graden celcius. 's Avonds van nood maar weer ergens gegeten en daarna een glas bij de overbuurman gedronken, de overzijde van de straat had nog wel elektriciteit. Rond 11.00 uur kwam er een auto van de electriciteit company en had onze zijde van de straat ook weer licht. De temperatuur was nog verder gezakt en werd het met de nog aanwezige wind zelfs te koud om nog buiten te zitten.
Morgen vroeg op dan gaan wij de school van Suus bezoeken en vertrekken wij aansluitend richting Memphis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan