Dag 12, zaterdag 7 juni 2008

Door Kramer - 10-06-2008 07:18 Na veel overleg wat te doen, werd besloten in de Cadillac van Carol naar een verkoophuis te gaan van met name Europese/Engelse antieke huisraad en tafelbenodigdheden. Het huis is een oud meisjesinternaat waarin allerhande spullen als in een museum worden getoond, maar dan voor de verkoop. Werkelijk prachtig en smaakvol tentoongesteld met gevoel voor historie. Inmiddels ben ik dus met 4 vrouwen op stap!! De dochter van Carol van 23 jaar die weer tijdelijk bij haar woont gaat ook het hele weekend met ons mee.
Lunch bij het restaurant van de oprichter van KFC, dat hij na de verkoop van de keten heeft opgezet gericht op de specifieke Kentucky keuken. Zwaar zuidelijk eten maar zeer smaakvol.
Daarna naar het Speedmuseum met veel Nederlandse/Belgische en Italiaanse meesters waaronder zelfs een echte Rembrandt, met daarnaast een tentoonstelling van zeer moderne kunst. De Oostenrijkse kunstenaar Werner Reiterer stond centraal in die tentoonstelling, volgens mij een naam om te onthouden.
's Avonds diner in het honkbal stadion in het restaurant genoemd naar de beroemde speler Brownie, die de beroemde honkbal bat ( knuppel ) heeft geintroduceerd. De Louisville Slugger van de Hillerich & Bradsby Company, die fabriek staat nod steeds in Louisville en met de directeur/eigenaar heb ik nog in Winston Salem gewerkt. Zondags hebben wij zijn fabriek en museum bekeken.
Het stadion is typisch weer zo'n voorbeeld van Amerikaans sponsorschap, in samenwerking met de gemeente en de bovengenoemde fabriek is een oud treinstation met de omliggende terreinen omgetoverd tot een geweldig stadion tegen het centrum van de stad, kosten 35 miljoen dollar voor 35.000 plaatsen met de naam van de sponser op de gevel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan