Dag 14, maandag 9 juni 2008

Door Kramer - 12-06-2008 05:54 Wat een ellende, heb ik mooi op de maandagavond zelve het verslag geschreven tot 3.30 uur in de nacht tussen het bier, de witte en de rode wijn door, gaat er iets mis met het verzenden naar de site. Balen dus omdat de beleving er zo goeg in zat van die dag en was daardoor ook het meest uitgebreide verslag geworden tot nu toe. Georg zegt wel dat je het eerst in word moet opmaken en copieeren naar de site,maar dat vind ik te omslachtig.
Ik zal het toch nog een keer proberen te reconstrueren nu de dames weer op bed zijn, omdat die dag  toch wel heel bijzonder was. Echter het is inmiddels al weer woensdag en ook nog eens rond middernacht.

Nadat ik de achterstand in de  reisverslagen heb weggewerkt tot 2.30 uur in de nacht van zondag op maandag, word ik om 8.30 uur wreed gewekt omdat het toilet overloopt. Na inspectie blijkt dat er niets stuk is, het overtuigd mij allen van het feit dat er meer situaties zijn die de aanwezigheid van relatief veel dames niet altijd te verwerken is. Na enige keren extra doorspoelen is het probleem opgelost, was het altijd maar zo eenvoudig denk ik dan!!
Uiteindelijk gaan wij dan naar de wereldberoemde paardenrenbaan van Louisville, Churchill Downs voor de kenners. Het is een inmens groot terrein met een prachtige facade om naar toe te lopen. De meest beroemde koers is die van de 3 jarigen op de eerste zaterdag van mei. De vrijdag ervoor is het Ladiesday, de dag waarop de dames zich kunnen uitleven zoals in Engeland op Ascot bij de paardenraces of op Henley bij de roeiregatta, echt prachtig om te zien dan zijn de dames op hun best met hun zeer bijzondere hoeden en bijpassende kledij, dames fantastisch!
Maar uiteindelijk gaat het toch om de races zou je denken. De baan is een zogenoemde dirty baan, betaande uit zand van een mile lengte met daarbinnen een groot middenterrein. Je zou kunnen zeggen de renbaan van Groningen. Maar nu komt het verschil, een intreekaartje verkrijgen voor die beroemde race is wel heel moeilijk, indien je dat rechtstreeks lukt kost het goedkoopste kaartje 75 dollar, maar dat is maar weinigen gegeven omdat je daar relaties voor nodig hebt. Deze kaartjes kosten bij de handelaren al snel 300 dollar en dan sta je dus op het middenterrein, je mag blij zij zijn als je ook maar een deel van een paard zou kunnen zien en bovendien moet je al om 06.00 uur voor de poort staan.
Er zijn ook andere mogelijkheden om de race te volgen, bijvoorbeeld als je een plek resereert op een van de miljonairsringen. De goedkoopste ring betekent dat je een blokje moet kopen van 6 stoelen voor 10.000 dollar per stoel of indien je een ring hoger gaat van 25.000 dollar per stoel. Indien je een private plek wil hebben moet je een 5 jaars contract aanfgaan van 50.000 dollar per jaar en dan mag je per jaar een stoel kopen voor 25.000 dollar voor die wedstrijd die als het paard snel genoeg is binnen 2 minuten is afgelopen. Echter dan heb je wel de kans dat je naast een vaste bezoeker komt te zitten, namelijk de koningin van Engeland. Kom je daarnaast met je eigen vliegtuig dan moet je minimaal 50.000 dollar landingsrechten betalen. Je krijgt wel de kans om al deze kosten weer terug te verdienen, op die dag worden er totaal 10 races gelopen waarop in totaal voor 23 miljoen dollar wordt ingezet en het winnende paard krijgt 1.250.000 dollar. Door deze grote belangstelling werd het clubhuis ook te klein dus moest er een nieuwe komen, het oude werd museum hetgeen overigens weer prachtig is verzorgd. Het nieuwe clubhuis moest wel passen bij de bestaande uitstraling en dat is gelukt echter wel ten koste van 98 miljoen dollar, kan het Amerikaanser???
Nadat wij de lunch hebben genoten in hetb restaurant van dit wel zeer exclusieve gebeuren nemen wij afscheid van onze gastvrouw en zetten koers naar Virginnia.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan