Dag 17, donderdag 12 juni 2008

Door Kramer - 13-06-2008 06:02 Het ritueel van het bier, de witte en de rode wijn is inmiddels weer afgewerkt en ik zit nu in de laatste fase. De dames zijn weer op bed en ik kan weer rustig mijn verslagje schrijven. Het is leuker om het op de dag zelve te doen, dus daarom sla ik enkele dagen over die ik daarna nog wel ga invullen.
Deze dag hebben wij gereserveerd voor de tuinen van Monticello, dat zijn de tuinen van Thomas Jefferson de President van Amerika die de Independent Rules heeft opgesteld. Zoals jullie wel zullen begrijpen komt deze invulling geheel van Sophie, die op de BBC een tuinenprogramma had gezien waarin werd opgemerkt dat deze tuinen de op een ranking van 18 de beroemste tuinen van de wereld zijn. Na bezichtiging heb ik een minder rotsvast vertrouwen in de BBC dan ik altijd heb gehad moet ik zeggen. Omdat wij hier nu toch zijn hebben wij ook het huis bekeken vanJames Monroe. de president die na Jefforson kwam. Toch wel bijzondere mannen die twee. Jefferson die voor het jaar 1800 al naar Parijs ging als Minister voor de Franse zaken en daarna terugkwam met zijn uitgedreidere kennis en dus President van Amerika werd. James Monroe die rond 1800 in Londen was geplaatst en daar om een of andere reden werd ontslagen en zich met zijn gezin direkt inscheepte om met een zeilschip in het najaar terug te zeilen naar Amerika. Omdat op dat tijdstip te doen moet je of gek zijn of heel erg boos, dat laatste was dus het geval. Hij werd ook al eens de door de vorige President van de USA ontslagen, maar realiseerde dus toch om daarna zelf President van de USA te worden. Degene die de rondleiding verzorgde wees de jeugdigen onder de toehoorders dan ook met nadruk op het feit dat de lering uit dit geheel de American dream betreft. Ook al wordt je meerder malen platgeslagen, sta iedere keeer weer op en kom tot nieuwe prestaties. Dat is toch nog wel steeds de driver in het amerikaanse denken, het is de vraag of dat nu ook nog kan. Maar die Moroe kwam dus helamaal bekaaid terug omdat hij de schulden die hij had gemaakt om te vertrekken ook nog terug moest betalen, Verslagen vertrok hij naar het Zuiden van de USA, waarbij iedereen dacht die zien wij nooit weer terug, maar hij kwam dus later ijzersterk terug!!
Ik heb met Sophie mijn onroerend goed aspiraties in de USA nog eens benoemd, maar die kan ik wel vergeten. Ooit nog eens op reisbasis terug naar de USA is nog daar aan toe, maar om er enkele maanden per jaar te wonen, no way!!
De eenzijdigheid, bekrompenheid, tunnel visie van de Amerikanen zit haar heel hoog en dan ook nog eens de eenzijdigheid in het voedsel en de culinaire invulling dat is haar teveel in negatieve zin. Daar moet ik mij maar bij aansluiten, maar het bracht haar wel tot de uitspraak zo'n trip met camper nog eens in Zuid Europa te doen met haar diversiteit in cultuur zeker tot de mogelijkiheden behhoort. Toch een hele  winst voor zo'n avond!!

Jullie missen misschien de sigaar, nu stel je gerust ik mis hem vast meer. Het gaat redelijk goed met de gewenning maar door allerelei irritaties heeft het nog wel een pakje sigaretten gekost, maar dat is ook al weer 5 dagen geleden. Dus het kijkt goed uit te pakken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan