Dag 22, dinsdag 17 juni 2008 NIEUW

Door Kramer - 20-06-2008 06:05

Aankomst bij Nancy en Bob

Wij rijden over de Blue Ridge Parkway en zoeken een mooi plekje voor de lunch, dat lukt op het laagste punt op zo’n 800 meter hoogte bij een rivier!! Net na de luch krijgen wij zware regenbuien waarna het een paar mijl verderop weer het mooiste weer van de wereld is, evenals op de plek van bestemming. Het is een prachtig waterrijk gebied dat een gigantisch  kunstmatig meer blijkt te zijn met in totaal 500 mijl oever om te ontwikkelen, het Smith Mountain Lake. Hier zie je dan ook weer Amerikaanse excessen zoals de voormalige boardmember van General Motors die een gigantisch (te) groot huis heeft laten bouwen en af en toe in een van zijn verzameling Riva Italiaanse handcraft snelle motorboten een rondje gaat varen, er is dus geen snelheidsbeperking op het water dus is er soms heel veel lawaai van ronkende motoren op het meer. Een ander voorbeeld is een ex CEO van een beursgenoteerd fonds die onder applaus van de buurtbewoners een groot stuk grond opkocht om te voorkomen dat een projectontwikkelaar iets mee zou gaan doen dat niet in de huidige uitstraling zou passen. Hij heeft er nu een prachtig huis oplaten zetten met wel 3 verschillende docks, aanlegplaats voor je eigen boot met een klein verblijf erop en waaronder de boot kan worden opgehangen daar stap je ook eerst met zijn allen in alvorens de boot te water wordt gelaten. De tuin is dusdanig groot dat hij een vaste tuinman in dienst heeft genomen. Iets verderop is iemand met een eigen watervliegtuig met de hanger naast het huis aan het water en een eigen opvaar/rij steiger, stom gezicht zo’n brede “garage” naast je huis. Hij start dus gewoon voor zijn eigen huis op het water. Dit alles in de directe omgeving van Nancy en Bob, het stuk dat wij met de snelle motorboot van Bob hebben gezien is misschien 2 procent van het gehele meer. Prachtig.

Nancy heeft een heerlijke maaltijd bereid en na het happy hour op het dock genieten wij in de airco van hun gastvrijheid. Het is een prachtig uitzicht over het meer met zich steeds anders ontwikkelende wolkenpartijen.

De volgende dag moesten wij om 7 uur opstaan om van de dag te kunnen genieten en te starten met een kanotocht alvorens het te heet zou worden. Daarna lekker zwemmen  en luieren op het dock. Bob is een ingenieur een technicus dus die heel bescheiden is en zich totaal niet op de voorgrond plaatst ook niet in de gesprekken, maar de dingen die hij zegt zijn raak en direct. Hij komt oorspronkelijk uit New York en is daar geboren en getogen en heeft nog wel wat Engelse understatement humor in huis. Zoals ook zijn opmerking over Sophie toen hij het reilen en zeilen van de dag kennelijk wat had gade geslagen, hij zei tegen mij: ”she does not do any harm to you”. Fantastisch toch zo’n droge opmerking waarop iedere reactie volslagen overbodig is, de bezige bij Sophie was weer ontmaskerd en had er weer een supporter bij.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan