Dag 24, donderdag 19 juni 2008

Door Kramer - 20-06-2008 06:32 Eindelijk weer een mogelijkheid om wat bij te werken, het is wel na 24.00 uur maar als ik het nu niet doe dan is de aansluiting helemaal verdwenen. De onregelmatigheid in het bijwerken is te wijten aan onze assepoester achter in de camper. Die zit de hele dag te wachten tot wij weer op een camping zijn zodat zij via internet weer contact kan leggen met haar vriendje in Arkansas die zij daar heeft moeten achterlaten. Dat is een exchangestudent uit de Oekraine die eervorig jaar Daar Highschool heeft gedaan en nu daar de Universiteit doet via een scholarship. Susanne wil daarom ook haar opleiding daar in Arkansas vervolgen maar dat ziet zij zelf ook wel in dat het geen reeele optie is. Hetgeen echter wel betekent dat zij elkaar op zijn vroegst rond kerst of anders volgende zomer pas weer zien!! Toch wel een hard gelag in zo'n pril geluk, maar zij gaan ervoor en o wee indien wij daarover onze bedenkingen uiten. Mijn conclusie is dat liefde niet alleen blind maakt, maar dat van de andere kant iets hebben om voor te vechten ook prachtig is!!
Terug naar het onderwerp. Deze ochetend vanuit Winston Salem, onze woonplaats in 1986, vertrokken naar Charleston, het in onze beleving van toen prachtige stadje aan de Atlantische Oceaan in de Engelse stijl opgetrokken. Op aanraden van de vriendin uit WS hebben wij de omweg gemaakt via Myrtil Beach. De omweg viel qua afstand tegen maar dat wij dit toeristische plaatsje hebben gezien is leuk meegenomen maar toch weer ruim 300 mijl gereden vandaag.
Wij hadden een beetje Scheveningen in gedachten, echter dan natuurlijk wel op zijn Amerikaans. Daar zaten wij dus toch weer fors naast, ondanks dat wij denken inmiddels de USA soms te kunnen inschatten. Volslagen mis dus. Het aantal van de totaal nutteloze dingen als kleine pretparken en andere kinderachtige vermaken die ook nog eens vol zitten zoals door Assepoester van achter uit de camper werd werd opgemerkt, is ongeloofwaardig. Daarnaast honderden reclameborden op van die  extreem hoge palen en verder staan er rijen voor de toch in overvloed aanwezige restaurants en is het een grote verkeersstroom omdat zij allemaal wel rond 6.00 pm willen eten. Overigens zijn die Amerikanen ontzettend geduldig in het verkeer, daar kunnen wij veel van leren en sommigen van ons wel heel veel!!
Er zijn prachtige huizen aan het strand op palen, hetgeen overigens geen speelse invulling blijkt maar een bittere noodzaak, gezien het overstromings gevaar. Het ontwerp doet ons filosoferen over de mogelijkheden aan het Paterswoldse meer!!.
Uteindelijk komen wij op een camping aan een meer waar weer niet mag worden gezwommen, zoals wij al vaker hadden meegemaakt. Er staat echter nooit bij waarom dat niet mag tot onze onvrede. Echter na enige tijd werd hier de reden wel duidelijk.  Wij staan nagenoeg met de camper aan het meer waar een paar kinderern staan te vissen totdat er onrust ontstaat, ouders roepen hun kinderen terug en lopen zelf voorzichtig naar de rand van het water. Wat blijkt?? Er zitten 2 jonge krokodillen 2 meter uit de oever met hun kop net boven water en door het heldere water kun je hun hele lijf zien. Susanne maakt met haar onderwatercamera foto's onder water met het risico dat de krokodil wellicht sneller is dan zij denkt. Ik zit overigens nu in het pikdonker dit verhaal te tikken op10 meter van de rand waar wij die beesten hebben gezien!! Maar alles went kennelijk, of de drank verdooft toch meer dan je zou willen!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan