Dag 28, maandag 23 juni 2008

Door Kramer - A long time ago

Gisteravond besloten nog een dag bij te boeken op ons luxe plekje en wij gaan nu naar de beach waar wij gisteren zijn weg geregend. Wij huren stoelen en een parasol op de beach om te voorkomen dat ons net herstelde velletje weer zal verbranden. Het zijn van die ouderwetse strandstoelen die heerlijk liggen, dus dit zal wel een lui dagje worden. De dames gaan een paar keer zwemmen en verklaren dat het water hier nog iets verfrissend is ten opzichte van de temperatuur op het strand van weer rond de 35 graden. Gelukkig waait het behoorlijk en neemt de zwoele wind nog steeds toe, indien je iets uit de RV moet halen en buiten de zeewind komt is het niet te harden van de hitte. Ik ga toch ook maar even zwemmen om even het zeewater te voelen en inderdaad het is tegen de 30 graden schat ik. De pelikanen scheren over het water en duiken vanaf een meter of vijf de zee in met dichtgevouwen vleugels om hun prooi te bemachtigen, een prachtig gezicht. Ik heb er in de Britisch Vergin Islands tussen gezwommen toen zij zich van de rotsen stortten, dat ging nog ruwer dan hier.

Er komt weer een donkere lucht aan en inderdaad krijgen wij weer een gigantische bui op het strand te verwerken, snel de kleding onder de parasol en maar afwachten in de striemende regen. Is dan toch weer koud, eigenlijk lekker maar wel een groot verschil, iedereen wacht de bui rustig af en gaat eigenlijk gewoon verder alsof er niets aan de hand is en inderdaad na een half uur zitten wij weer in de zon te branden, leuke ervaring.

Het biertje wacht op ons privé terras en Sophie zal weer wat lekkers maken om aan de rand van het water te dineren, dat doet zij altijd perfect en wij genieten daar dan met z’n allen van. Deze keer wordt het een gevecht met de airco en de microwave/oven en de afzuigkap. De afzuigkap en de airco gaan niet samen omdat dan het smoke alarm steeds afgaat, dus de airco dan maar uit echter dan is het niet meer te harden in de RV. Indien ik af en toe een biertje haal wordt ik al bijna onwel in de meer dan 40 graden warme keuken. Maar na enige tijd komt er toch een totaal verhitte Sophie uit met een maaltijd, ik geef haar mijn complimenten en schenk haar een lekker glas koude droge wijn in en mijzelf dan ook maar om met haar te kunnen toasten.

Na de maaltijd gaan wij nog even zwemmen in een van de 2 zwembaden in het resort. Het zwembad dat wij kiezen is zo gebouwd dat het lijkt alsof het op de voorplecht van een cruiseschip zit, de vorm en het uitzicht doet vermoeden dat het geheel zo direct weg kan varen. Er ontwikkelt zich weer een donkere wolkenpartij met onweer erin, dus verlaten wij het zwembad. Het is even windstil wellicht de stilte voor de storm, wij zijn nog maar net binnen of het begint te plenzen en een gigantisch onweer barst los waarin de wind zich vrijelijk kan ontwikkelen. Soms lijkt het of zij boven in de lucht niet alleen knipperen met halogeen lampen maar die af en toe ook even laten branden, er vallen takken op de RV en bovendien schudt die behoorlijk heen en weer hetgeen Sophie de schreeuw doet uiten “Wat gebeurt er”. Ik zeg dat ik dat ook niet weet omdat ik hier ook nog nooit ben geweest, maar dat de situatie en de mensen het hier wel gewend zullen zijn, krijg ik de paniekreactie “Wat heb ik aan zo’n antwoord ”. Indien ik geantwoord had dat het allemaal wel zal meevallen had ik steevast als reactie gekregen, hoe kun jij dat nu weten je bent hier ook nog nooit geweest!! Ik leg mij er maar bij neer dat de ratio in de vrouw soms ver te zoeken is en geniet van het schouwspel buiten vanachter het stuur van de stilstaande RV. De kleine voegt eraan toe dat het haar niet uitmaakt hoe het eraan toegaat, als er maar niets gebeurt!! Ook zo’n opmerking die hout snijdt, maar ik voer de spanning maar niet verder op. Het zicht is prachtig over de haven, wij hebben de storm nagenoeg recht op de kop en de lucht is pikzwart maar wordt dus veelvuldig door het onweer verlicht. Dit onweer en deze stormachtige wind houdt zo’n 10 minuten aan en lijkt dan af te nemen, echter zij komt nog 2 keer terug uit 2 verschillende hoeken, zeer bijzonder. Ik denk altijd hoe zou dat gaan indien je nu net op zee zit in je zeilbootje, blijkt maar weer dat je vroegtijdig je maatregelen moet treffen en zeer oplettend moet zijn op de wolken ontwikkeling. Wij zitten vanaf 23.30 uur weer heerlijk op ons afgekoelde terras in korte broek en een los overhemdje, ik schat zo’n 20 graden en niet zo vochtig als anders!! De volgende dag blijken er op de camping en in de omgeving wel enige bomen omgewaaid te zijn, dus wellicht toch niet een gemiddeld stormpje.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!