3 juni Mount st.Helens

Door Peter, Ciska, Robert, Dione en Dennis - 05-06-2008 16:53 We waren allemaal vroeg wakker zo rond 5.30, normaal zijn we niet van die vroege vogels dus dit was wel een aparte ervaring voor ons:)
Even met zijn allen ontbeten en daarna zijn we boodschappen gaan doen in het plaatje Mossyrock, typisch amerikaans plattelandsdorpje met allemaal ouderwetse rednecks volgens pap.
Iedereen heeft een pickup en een houten huis met veranda.
Robert heeft nog even met Cruise America gebeld omdat onze koelkast niet werkte, ze heeft uitgelegd hoe we het konden oplossen et voila s'avonds deed de koelkast het weer gelukkig.
Daarna hebben we tot 2 keer aan toe een poging gedaan om de mossyrock dam te bekijken maar we reden telkens verkeerd, we gingen het s'middags nog wel een keer proberen en zijn eerst richting Mt.st.Helens gereden.
Nadat we we een mooie infofilm in het visitorcentre hadden bekeken zijn we op weg gegaan naar Mt.st.Helens.
We reden ongeveer 60 km. over een mooie bergweg met af en toe mooie uitzichten, af en toe niet omdat het er niet mooi was maar omdat we helaas weer slecht weer hadden met veel laaghangende bewolking in de bergen.
Toen we uiteindelijk bij het laatste uitkijkpunt waren keken we tegen een muur van mist en bewolking aan in plaats van tegen Mt.st.Helens, niet grappig!!
Het sneeuw lag nog 3 meter hoog naast de wegen wat wel mooi was om te zien.
De omgeving hier moet echt fantastisch zijn als je wat kan zien tenminste, nouja we schijnen niet de enigen te zijn die Mt.st.helens niet gezien hebben, de berg ligt 2/3 van het jaar in de bewolking.
Toen weer terug richting de camping, nog 1 poging gedaan om Mossyrock dam te bekijken en ja hoor, als je gewoon eigenwijs bent en de bordjes niet volgt dan kom je er wel.
De dam (200 mtr hoog) was wel mooi om te zien alleen je kon er niet heel dichtbij komen zodat je hoogte niet goed kon zien.
S'avonds gegeten in de camper en daarna gaan slapen om een uur of 10, hopen dat we morgen vroeg niet weer zo vroeg wakker zijn.

mount st helens:

               mount st helens


               mount_sthelens
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan