4 juni Mossyrock-Mt.Rainier-Anacortes

Door Peter, Ciska, Robert, Dione en Dennis - 05-06-2008 17:08 Hey, eens een keer niet om 5.30 wakker maar om 6.30, gaat de goede kant op!
Vandaar zijn we na een goed ontbijtje vertrokken naar Mt.Rainier, het zou vandaag een lange rijdag worden omdat de wegen rondom Mt.Rainier van het type slingerweg hoog in de bergen zijn, je weet wel.
Om een uur of 10.30 stonden we bij de ingang van Mt.Rainier NP en hebben we elk een national parkpas aangeschaft.
Deze pas kost 80 dollar en hiermee heb je een jaar lang entree in alle nationale parken van Amerika.
Het begint helaas een beetje eentonig te worden maar het weer was weer "not good at all" koud, regen, veel laaghangende bewolking met zo'n meetje 0% visibilty, jammer hoor.
Mt.Rainier is vast een heeeele mooie vulkanische berg van 4000 meter hoog, maar ik kan je het niet bevestigen want we hebben hem niet gezien helaas.
de route door het nationale park was wel erg mooi om te rijden, wederom nog heel veel sneeuw lans de wegen en in de bossen hele grote red cedar bomen van zo'n 80 meter hoog.
Pap en mam hebben onderweg naar Mt.Rainier nog een coyote langs de kant van de weg gezien, Robert en ik hebben hem niet gezien.
Ik zei nog tegen pap en mam: weet je zeker dat het geen duitse herder was? Maar nee het was echt een coyote geweest zeiden ze.
Verder hebben we nog een hert gezien en ik dacht dat ik vanuit de auto op een berghelling een beer zag, maar aangezien ik niet 100% overtuigd was hebben we die maar niet meegeteld:)
We hebben trouwens walkie talkies aangeschaft en die werken perfect onderweg.
Na Mt.Rainier zijn we doorgereden naar Anacortes, via Seattle.
We reden over de snelweg vlak door het centrum van Seattle heen, was mooi om te zien.
We waren om ongeveer 18 uur op de Pioneer trails campground, waar we 2 mooie plekken kregen.
Volgens pappa vallen de amerikanen hem 100% mee, hij had natuurlijk altijd een beetje een vooroordeel maar daar klopt in de praktijk niet van zegt hij, nou gelukkig maar.

mt. rainier:

              mount rainier

             mt rainier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan