12 juni Lake Louise/Yoho NP

Door Peter, Ciska, Robert, Dione en Dennis op Omdat we vanochtend opstonden met een stralend zonnetje hebben we besloten om vandaag i.p.v. morgen naar Lake Louise en Lake Moraine te gaan.
De meren hebben erg blauw water en met een zonnetje lijkt het natuurlijk net wat leuker.
Het was vannacht trouwens erg koud geweest, Robert z'n hoofd was zo koud dat hij er telkens wakker van werd.
Vannavond doen we een boxershort om z'n hoofd met een verbandje eromheen om het geheel vast te houden, helaas mocht de foto niet op de weblog van Robert (waarom nou niet???) maar jullie zien het resultaat wel als we terug zijn.
We gingen als eerste naar Lake Louise, er waren net een paar busladingen japanners losgelaten, man wat kunnen die mensen tetteren zeg
Lake Louise zelf was prachtig, het meer is helemaal omgeven door besneeuwde bergen en gletjers, erg mooi.
Daarna zijn we 13 km verder de bergopwaarts gereden naar Lake Moraine, ook weer erg de moeite waard, hier was het een stuk rustiger dan bij Lake Louise, in ieder geval minder japanners, pfff.
Vervolgens gingen we ongeveer 30 km rijden naar Yoho NP.
We kwamen eerst bij de Spiral Tunnels uit, dit zijn een paar tunnels in de bergen waardoor de trein niet meer zo steil naar beneden hoeft, nu 2.2% daling i.p.v. de originele 4.5%.
De treinen in Canada (en amerika ook trouwens) zijn namelijk erg lang namelijk 120-150 wagons, waardoor het erg leuk moet zijn om de kop van de trein uit de laatste tunnel te zien komen en de laatste wagon moet een stuk hoger op de berg nog de eerste tunnel ingaan.
Alleen......er kwam natuurlijk geen trein aan toen wij er waren, DAMN.
Daarna zijn we naar het visitor centre gegaan en hebben we gevraagd welke trails en wegen bereikbaar waren.
De weg naar de Takkakaw Falls (waterval van 332 meter hoog) was gesloten i.v.m. sneeuw, erg zijn nog best wel wat hoger gelegen wegen gesloten, deze zijn vaak alleen in juli en augustus geopend, de rest van het jaar ligt er teveel sneeuw.
Toen zijn we maar naar Natural bridge gegaan en naar Emerald Lake.
Natural bridge was een soort stenen brug over de rivier die was uitgeslepen door het water van de rivier, mooi om te zien.
Ook Emerald lake was erg leuk.
We wilden nog een keer naar de Spiral Tunnels gaan om te kijken of er nu intussen wel een trein te bekennen was.
We reden vlakbij toen Mam ineens gilde, een Moose een Moose!!
De rest allemaal roepen naar Robert (die reed) Stoppen, Stoppen, maarja we reden midden op de snelweg zonder vluchtstrook dus dat was geen optie.
Ik keek snel echterom maar het was ook helemaal geen moose maar een gewoon hert met een gewei, ik heb mam maar even een plaatje laten zien van een Moose dan weet ze volgende keer waar ze om moet gillen
Een Moose is trouwens een Eland met een enorm gewei met een schouderhoogte van 180 cm.
Omdat we allemaal wel wat moe waren (vaak vroeg op en veel te zien) en omdat het zonnetje lekker scheen zijn we om een uur of 14 alweer richting de camping gegaan om even lekker in de zon te zitten.
Onze gekochte campingstoeltjes konden voor het eerst de camper uit, het was echt even lekker in de zon.
S'avonds hebben we met z'n vieren nog even over de campground gelopen, vooral langs het stuk waar de Grizzly Mamma met 2 kleintjes de afgelopen tijd gespot was maar helaas hadden we geen geluk, nog geen Grizzly gezien dus.Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Wegbrengspecial Apollo. Huur een gloednieuwe camper al vanaf €1 per dag!
Bekijk de special
30% korting op Escape campervans bij ophalen in Miami!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden