Dag 1

Door Gilbert en Saskia - 21-05-2008 17:02
Dag 1
20 mei 2008: de vlucht naar L.A. via N.Y.
Vanmorgen om 6.00 opgestaan. Snel wat eten en douchen en de laatste spullen de koffers in.
Om 7.15 staan Rien en Corrie bij ons voor de deur in Rotterdam.
Omdat we ook sinds afgelopen week ons huis in de verkoop hebben, helpen ze ons met de laatste puntjes op de i wat betreft het tip top achter laten van ons bijna ex-pand, omdat om 11.30 de 1e kijkers op de stoep staan.
Om iets voor 8 uur rijden we de 1e file in. Na ruim een uur arriveren we op Schiphol. Inchecken en door de paspoortcontrole. Om 12.40 vliegt de Dl081 van Delta Airlines richting N.Y.. Tis een oud toestel, maar de lederen stoelen zitten redelijk. Volgende keer toch maar weer sparen voor de business class, want het blijft behelpen met die niet al te korte pootjes van mij.
De vlucht duurde 8 1/2 uur. Iets langer dan gepland dus. Dit omdat we vanwege het zeer slechte weer in N.Y een uur boven J.F.K airport moesten blijven cirkelen.
In N.Y. is het 6 uur vroeger, dus we arriveerden daar om ongeveer 15.30. Toen een sprint naar ons vliegtuig richting L.A., want dat zou om 16.25 vertrekken. Uiteindelijk zijn we, mede wederom door het slechte weer een uur later dan gepland opgestegen.
De vlucht naar L.A. was zeer vermoeiend. We hebben in totaal 14 uur gezeten. Uiteindelijk toch keurig volgens planning geland op L.A.X. om locale tijd 20.00 uur. Dit is 5.00 uur Nederlandse tijd!!!
Vervolgens in de shuttelbus naar Alamo Car Rental, waar we onze mid-size SUV hebben opgehaald van het merk Saturn. Zie foto, een heerlijke bak voor de komende weken!
Toen onze eerste rit dwars door L.A., zo gaar als een oliebol. Dit was behoorlijk spannend als je al 25 uur wakker bent. Gelukkig hebben we een Garmin, dus kaartlezen doet onze nieuwe Amerikaanse vriendin, naam volgt asap.
Hotel is goed. Snel koffers in de hoek en snel ff een sandwich gescored bij Subway. De eerste 3 zwervers zijn al geteld in het “luxe” Hollywood.
Even een amerikaans afsluitertje: it’s really fantastic and amazing here!
Nu gaan we enorm slapen!!!!!!
Till next time.
Dikke Kus.
Sas & Gil
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan