Dag 7

Door Gilbert en Saskia op 27-05-08 19:37
26 mei 2008: van Grand Canyon naar Monument Valley, licht bewolkt 15-20 graden
Maandag 26 mei 2008 is een nationale feestdag: Memorial Day.

Vanochtend vroeg vertrokken vanuit het hotel. De snelste route was om weer terug door het Grand Canyon National Park te rijden. Was toch weer mooi om nogmaals die enorme canyon te zien. Toen na het park de snelweg op richting Monument Valley. We reden vandaag weer door enorm verschillende landschappen, zoals de Painted Desert, wat inderdaad net een schilderij lijkt met al die prachtige kleuren. Onderweg nog gestopt bij Navajo National Monument, waar de oorspronkelijke 800 jaar oude “woningen” konden bekijken en waar we indianen konden aanschouwen die rieten manden aan het vlechten waren en meer van dat soort prachtige handwerken. Vervolgens de weg vervolgd naar ons hotel in Kayenta.
Toen we daar aankwamen even de koffers op de kamer neergezet om direct weer de auto in te gaan naar Monument Valley. En toen gebeurde hetgene wat je niet hoopt mee te maken….. We wilden van de parkeerplaats af rijden, dus Saskia zette de auto in z’n achteruit en in de linkerspiegel gekeken en achterom en toen achteruit en toen was er een keiharde klap. Zaten we met de auto bovenop een andere auto. Wat was dat schrikken!!! Bleken het Duitsers te zijn die ook een huurauto van Alamo hebben en ook dezelfde route als ons aan het rijden zijn. Na de schade te hebben bekeken hebben we via de receptie van het hotel de politie gebeld en die hebben vervolgens een rapport opgemaakt. Onze auto heeft een behoorlijke deuk en schrammen aan de achterkant en de andere auto had aan de rechtervoorkant / zijkant een hele grote deuk. Gelukkig reed de auto nog….. Vervolgens Alamo gebeld en de schade gemeld en met elkaar een schade-formulier ingevuld. Al met al was dat enorm schrikken en is iets wat je absoluut niet wil meemaken. Later hebben we er wel een beetje om kunnen lachen, dat het precies weer Duitsers zijn, die lui kom je ook overal tegen en ze zitten ons dus nog steeds dwars.... (grapje)Na al deze rompslomp toch nog naar Monument Valley gereden en daar gelukkig nog enorm genoten van het schitterende park. Het is echt precies als in de vele western-films die wij kennen van tv.
Morgen vertrekken we weer vroeg, want we hebben om 11:00 een jeep-tocht met een Indiaan naar Antelope Canyon. Gelukkig worden we dan gereden en hoeft Saskia niet meer achter het stuur. ( je kan het kind ook niet op reis sturen he… )
Voor nu: shit happens….morgen weer een nieuwe dag!!
Gil & Schumacher
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden