Dag 12

Door Gilbert en Saskia - 02-06-2008 06:05

30 mei 2008: van Las Vegas naar Death Valley, zon 30-39 graden

Vandaag om 13.00 uur vertrokken uit Vegas. Duurde even voor we de stad uit waren en verder via de 160 naar het plaatsje Pahrump, waar we even gestopt zijn. Toen op naar Death Valley National Park via de 190.

Bij Zabriskie Point in Death Valley gestopt. Dit punt is in een aantal films te zien geweest vanwege het mooie uitzicht. Het was inmiddels 39 graden Celsius, ruim 100 graden Fahrenheit. In 1913 is hier een record temperatuur van 134 F zo’n 57 graden C gemeten. We zitten nu echt midden in de woestijn, vandaar die hoge temperaturen. Gelukkig zijn de wegen nog recentelijk geasfalteerd dus de rit was op zich geen spannend avontuur. Men waarschuwt daar namelijk wel voor. Voor het binnen rijden van het park raadt men aan de tank af te vullen en de staat van de auto te inspecteren en voor minimaal 4 gallon water te zorgen. Veel drinken moet hier sowieso, maar in geval van pech is die hoeveelheid water een must.

We waren erg benieuwd hoe ons hotel er hier uit zou zien. Aangekomen in Furnace Creek, werden we verrast door de aanblik van Furnace Creek Ranche Resort. Een soort oase met western huisjes en een golfbaan. Een mooie plek om de nacht door te brengen dus. Na het inchecken hebben we ons eerst beziggehouden met de was. Yes, na 11 dagen waren we toch wel toe aan frisse sokken. Daarna gegeten in 1 van de restaurantjes.

Omdat het de laatste nacht in Vegas nogal vroeg geworden is, waren we blij dat we vanavond vroeg konden gaan slapen. Morgen wacht ook een hele lange rit naar Yosemite National Park van zo’n 600 km.

Gil & Sas

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan